Castelló d’Empúries crea una Agència de Promoció i Turisme, i modifica el ROM

0
1796

L’organisme ha de marcar les bases d’un nou model que permeti afrontar els canvis del sector turístic en pro de tots els actors


 

El ple extraordinari que es va fer dijous a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va aprovar la creació d’un organisme autònom local per poder gestionar directament el servei de promoció turística i comercial. La nova Agència de Promoció i Turisme de Castelló d’Empúries-Empuriabrava també comptarà amb la participació del sector privat, i serà qui marqui les bases d’un nou model que permeti afrontar els canvis en el sector amb una visió compartida per tots els agents que formen part de la cadena.

Després d’anys de reivindicacions, a principis del 2018 l’Ajuntament va encarregar un estudi per crear l’ens. L’objectiu final és marcar un full de ruta amb una estratègia clara i consensuada de la direcció cap on s’han d’enfocar les polítiques i les accions pel que fa a promoció. I per aconseguir-ho s’impulsaran diverses iniciatives en els àmbits de planificació i gestió turística, màrqueting i promoció, dinamització i esdeveniments, i promoció econòmica. Per exemple, es faran anàlisis de qualitat, es fomentaran les aliances estratègiques amb diversos organismes i destinacions, es promouran campanyes de promoció i sensibilització, s’organitzaran esdeveniments variats o es vetllarà per la competitivitat de les empreses.

Ara la proposta s’ha posat a exposició pública, però es preveu que a partir del juny ja s’hi podrà assignar una partida pressupostària i nomenar-ne els càrrecs.

REGLAMENT ORGÀNIC. Paral·lelament, el ple també va aprovar inicialment un document igualment aclamat: el Reglament orgànic municipal (ROM), que d’ara endavant regularà el règim organitzatiu de l’Ajuntament, el funcionament dels òrgans municipals i els procediments d’informació i de participació. Ha estat elaborat amb la participació de tots els grups polítics, i ara s’obrirà un període d’exposició pública de 30 dies hàbils en què s’hi podran formular reclamacions i suggeriments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li