Castelló d’Empúries congela les taxes i els impostos per cinquè any consecutiu

0
1788

S’han introduït noves bonificacions en les taxes d’escombraries, sanitat preventiva i obertura d’establimentsa


 

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries va aprovar dimecres passat les ordenances fiscals per al 2018, uns tributs que s’han congelat per cinquè any consecutiu. A més, també s’han mantingut els avantatges que l’Ajuntament ja concedia a diversos col·lectius, entre els quals destaca la possibilitat de sol·licitar fraccionametns i ajornaments sense interessos de demora (fins a un màxim de vuit mensualitats dins del mateix exercici fiscal). A més, de cara a l’any que ve també es mantindran els beneficis fiscals en determinats sectors i se n’establiran de nous, tant per afavorir els col·lectius més perjudicats per la crisi com per promocionar el municipi. Paral·lelament, també s’establiran ajustaments tècnics i de gestió en algunes ordenances.

Entre les novetats més destacades, es crearà una nova bonificació del 100% en la taxa de recollida d’escombraries i la taxa per a serveis de sanitat preventiva. Beneficiarà les associacions i entitats sense ànim de lucre, fundacions i altres organismes jurídics domiciliats al municipi que treballin en els àmbits de la integració social o ocupacional, la vellesa, les discapacitats i els col·lectius més desafavorits.

IBI. En termes cadastrals, es mantindran els valors fixats per la Gerència Territorial del Cadastre Immobiliari de Girona, de manera que l’impost sobre bens immobles (IBI) continuarà sent del 0,91%. En aquest sentit, amb l’objectiu de graduar l’actualització cadastral que es va fer el 2015, es mantindran les bonificacions temporals a favor dels bens immobles que estan ubicats en zones on els serveis municipals, les infraestructures o els equipaments col·lectius són més escassos que en zones més consolidades del municipi. Aquesta bonificació gradual, implantada aquest 2017 amb un 80%, passarà a ser del 60% el 2018. El 2019 serà del 40% i el 2020, del 20%.

PREUS PÚBLICS. Per acabar, en la taxa per entrades i utilització col·lectiva d’espais públics s’hi afegiran l’Envelat de la plaça de les Palmeres i les sala d’audicions del convent de Santa Clara. A l’Ecomuseu farinera s’hi crearà un paquet familiar, i al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó els menors podran entrar gratuïtament o a un preu reduït. A més, també es crearà el “Tiquet conjunt individual Ecomuseu Farienra, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i Basílica de Santa Maria” per 7 euros.

Els veïns triaran el destí de 125.000 euros

Rere l’eslògan ‘Tu tries. Tu votes!’, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha posat en marxa els primers pressupostos participatius del municipi. De la partida d’inversions reals que es reservarà per als comptes del 2018, els veïns escolliran entre quins projectes es reparteixen un total de 125.000 euros. El procés _que es presentarà oficialment aquest dimarts, dia 31, a les 19 h, a la Sala Gòtica_ es dividirà en quatre fases.

Des d’ara i fins al 19 de novembre, els veïns podran presentar propostes a través del web www.tutriescastello.cat o dipositant unes butlletes a les bústies que s’han habilitat a les OMAC, la biblioteca, l’Oficina de Turisme del centre històric i el Casal Cívic d’Empuriabrava. Els projectes s’han de referir a temes municipals, no contradir plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament, respectar el marc jurídic i legal, i ser considerats una inversió. En una segona fase, els tècnics municipals valoraran les propostes i seleccionaran les que compleixin els requisits. Posteriorment, el 21 de desembre es farà el Fòrum Ciutadà de Priorització. Serà una sessió oberta a tots els veïns en què els assistents hauran de seleccionar els projectes que finalment se sotmetran a consulta popular. I per acabar, durant el febrer del 2018 es farà la votació, a la qual podran participar tots els empadronats al municipi més grans de 16 anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li