Castell de focs i música de pel·lícula en un nou escenari per al final de la festa

0
1679

Figueres s’acomiada de les Fires i Festes de la Santa Creu sense cancel·lar cap acte malgrat algun ruixat


 

Les darreres activitats previstes de les Fires i Festes de la Santa Creu es van poder celebrar sense problemes en un cap de setmana en què la presència del sol ha estat tímida. Diumenge, Figueres es va llevar amb ruixats però a primera hora del matí l’Ajuntament ja es va encarregar de comunicar que cap dels actes previstos pel darrer dia de les festes quedaria cancel·lat o amb canvi d’ubicació.

Pocs després de les 11 del matí va començar la rua infantil de la Santa Creu, un dels actes emblemàtics [vegeu pàgines 4 i 5]. De la rua infantil, molts van anar directes a la plaça de l’Ajuntament, on a les 12 h començava la jornada castellera. Els amants d’aquesta activitat van poder gaudir d’una bona sessió amb la millor diada de la Santa Creu pels Castellers de Figueres, que van ser els amfitrions de la Colla Jove dels Xiquets de Valls i dels Capgrossos de Mataró.

L’altre acte de l’últim dia de festa va ser la rua de Seat 600 pels carrers de la ciutat, amb 17 vehicles participants. Va ser a les 12 del migdia mentre a la mateixa hora hi havia sardanes a la Rambla. Ja a la tarda es va celebrar el concurs de colles sardanistes a la plaça Catalunya, organitzat per l’Agrupació Sardanista Flor de Romaní del Casino Menestral Figuerenc. Molt a prop, a l’envelat de la plaça Catalunya, va haver-hi ball a càrrec de l’Orquestra Montgrins.

El punt final a la Santa Creu el va posar, com és habitual, el castell de focs, però aquest any amb el canvi destacat de l’escenari i amb elements com la música amb l’espectacle piromusical. El cel del castell de Sant Ferran es va canviar pel del Parc de les Aigües. I és que aquest acte, que compta amb la participació de l’Associació de Defensa Forestal de l’Alt Empordà, s’ha fet en aquesta ubicació en considerar-se el lloc més segur per fer un espectacle d’aquestes característiques. L’esplanada del Parc de les Aigües es va anar omplint de persones que volien veure els focs. La majoria s’hi acostaven amb paraigua, de fet, va ser la imatge habitual. La pluja, però, no va impedir l’espectacle, que va durar uns 12 minuts i que va comptar amb pantalla gegant. Aquest element va servir per animar una mica més l’ambient. El castell de focs acompanyat de la música amb temes de bandes sonores de pel·lícules va convèncer la majoria d’assistents. Figueres va acomiadar així la Santa Creu 2018. Ha estat una edició amb més de 200 activitats i en la qual hi hagut novetats importants, com el nou escenari del Parc de les Aigües. Deu dies intensos de festes que donen pas a la tornada a la normalitat. Ara es posa el comptador de cara a les fires de l’any vinent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li