Carme Daviu i Atenea recullen els premis Figueres Republicana

0
628

La secció local d’ERC ha creat els reconeixements amb la idea que siguin una tradició republicana a la ciutat


ERC Figueres va fer entrega dimarts passat, 18 de maig dels guardons Figueres Republicana. Es tracta de la primera edició d’aquests reconeixements.

Els premiats van ser Carme Daviu i Batlle, fundadora juntament amb el seu marit, el recentment desaparegut Jordi Riera, de l’entitat Triangle Blau, i Atenea, Agrupació de Cultura del Casino Menestral Figuerenc, que va rebre el Premi Especial del Jurat.

En el cas del Triangle Blau, es va reconèixer la tasca dedicada a recuperar la memòria dels deportats republicans empordanesos als camps d’extermini nazis i a difondre aquesta memòria a la població en general, però en especial a escoles i instituts. Amb el premi a Atenea es va valorar l’acció de l’associació a favor de la cultura i el pensament com a part essencial dels valors republicans. Durant el lliurament dels premis, Jordi Masmartí, president de la Secció Local d’ERC a Figueres, va destacar que aquests premis són «completament republicans, ja que ha estat la ciutadania qui ha proposat les persones i entitats a guardonar, amb un total d’11 candidatures, la qual cosa representa un èxit. De les candidatures, ha estat el jurat qui n’ha fet la selecció de finalistes i, finalment, ha estat la militància qui ha decidit». L’alcaldessa, Agnès Lladó, al seu torn destacava que «pensar en Figueres és pensar en republicanisme, en noms com Abdó Terrades i Josep Puig Pujades, que ho van donar tot per difondre el republicanisme i això els va obligar a l’exili i a patir la presó».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li