Càritas de Figueres té el volum d’usuaris més elevat de Girona

0
884

La crisi econòmica deixa sentir els seus efectes de forma virulenta a casa nostra. Les festes de Nadal, que la societat ha instituït com uns dies de consum desenfrenat, són un moment especialment colpidor per a totes aquelles famílies que tenen dificultats. Paral·lelament, en dates com aquesta es quan es posen més de relleu les activitats de les entitats solidàries, al capdavant de les quals s’hi troba Càritas.
El president d’aquesta entitat a Figueres -que també s’ocupa dels municipis de tot l’àrea urbana-, Jordi Rotllan, assenyala que “aquestes festes hem arribat a distribuir més de mil lots d’aliments per a famílies necessitades, a través del centre de repartiment que va crear Càritas Diocesana amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament, el Consell Comarcal i la Creu Roja. Tot i que les xifres són similars a les de l’any passat, la tendència és que vagin lleugerament a l’alça”.
La dada és espectacular. “De fet, a Figueres, és el lloc on Càritas té el nombre més elevat d’usuaris de tota la demarcació de Girona. Abans de festes vàrem aprofitar les misses dominicals per fer una crida als feligresos perquè ens ajudessin, tant si es podien fer socis com voluntaris d’alguna de les activitats i serveis que oferim”, assenyala Rotllan.
De fet, a banda de la distribució d’aliments, aquesta entitat ha vist crèixer de forma espectacular les demandes d’altres prestacions “com la formació per a gent que s’ha quedat a l’atur i no saben ni elaborar un petit currículum, o bé el suport psicològic i l’acompanyament per famílies senceres que s’han quedat sense feina”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li