Caràcter internacional a les jornades Walter Benjamin del proper setembre

0
1209

El 70è aniversari de la mort del pensador alemany Walter Benjamin ha servit d’excusa perquè el Centre Memorial de Portbou, que divulga el seu pensament, organitzi (amb l’ajut d’altres entitats com el MUME jonquerenc) una edició marcada per un accentuat aire internacional. S’ha convidat alguns dels experts més reconeguts en el tema vinguts d’Amèrica o d’Europa. Una aposta dels organitzadors perquè l’efemèride gaudeixi del degut reconeixement.

conferències. Michael Löwy, sociòleg i filòsof francbrasiler vinculat al marxisme i director d’investigació emèrit del CNRS parisenc, serà el primer ponent a participar (divendres 24/09) amb La revolució és el fre d’emergència. Actualitat de les tesis sobre el concepte de Història, 1940-2010.
El mateix dia, l’escriptor i periodista Eduardo Jozami, en representació del Centre Cultural de la Memòria Haroldo Conti, de Buenos Aires, Argentina, prendrà el relleu a la sala Congesta amb Més enllà del positivisme historiogràfic i de la ingènua confiança en el progrés. Walter Benjamin i les seves tesis sobre el concepte d’Història.
Un convidat d’excepció en la matèria, Erdmut Wizisla, director de Arxiu BertoltBrechti del Arxiu Walter Benjamin (ambdós dependents de l’Acadèmia de les Arts de Berlín), presentarà, diumenge 25, Mr Bungle sends his regards. Walter Benjamin, un fracàs?
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li