Cap de setmana de sardanes a Figueres

0
1427

El 70% de les sardanes de l’aplec d’aquest diumenge seran d’autors en actiu


 

El 58è Aplec de Figueres arrencarà dissabte al vespre, a La Cate, amb el Concert de Vigília, a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. A la mitja part de la funció, es presentarà el CD que recull sardanes d’Antoni Juncà. La festa grossa arriba diumenge amb l’Aplec de Figueres a la Rambla i les actuacions de les cobles Montgrins, Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la nord-catalana Tres Vents. Presentat per Martí Augé, començarà a dos quarts d’11 del matí i s’hi tocaran 29 sardanes, un 70% de les quals seran d’autors actualment actius.

Segons la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné, l’esdeveniment aplega més de 3.000 persones i, entre els actes d’aquest cap de setmana, es faran sortejos amb premis cedits per comerços de la ciutat. Diumenge, a més, es repartirà als socis el calendari de l’Aplec amb un recull de fotografies.

APROPAR ELS JOVES. El cartell ha anat a càrrec de Pau Bahí. L’autor vol transmetre, en paraules de Montserrat Segura, que «la sardana dona ànima a Figueres». I és que l’entitat busca arrelar entre els més joves. Foment de la Sardana Pep Ventura ha anunciat que ha tancat un acord amb el departament de batxillerat artístic de l’institut Alexandre Deulofeu per organitzar un concurs pel cartell de la 59a edició de l’Aplec. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li