Cap als Jocs de Rio!

0
729

La classificació del taekwondista figuerenc Joel González per als propers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro posava sobre la taula múltiples caramboles que ho feien possible –algunes, les més pessimistes, també ho impedien–, però sobre el tatami del Grand Prix de Mèxic, la darrera cita puntuable per al rànquing olímpic, es va viure l’encreuament de variables més remot.
El del Tae-Sport, que competia en la categoria de -68 kg, partia amb una avantatge de gairebé 35 punts respecte al representant iranià de cognom impronunciable, Behnam Asbaghikhanghah, l’únic que li podia arrabassar el preuat sisè lloc que donava accés directe a la cita olímpica de l’any vinent. Una diferència notòria, aquesta, que es va mantenir intacta gràcies a la derrota del taekwondista de l’Orient Mitjà a quarts de final contra el coreà Dae Hoon Lee (8-5), plata a Londres 2012, que deixava en safata la classificació cap a Brasil d’un González que ho va haver de gaudir des de la infermeria: una inoportuna lesió al genoll va impedir que el competidor local disputés el seu combat contra el belga Jaouad Achab.
Tot i el contratemps físic, l’esportista altempordanès no va poder amagar la seva satisfacció a través del seu compte de Twitter, on va piular amb un cert to de broma: “Classificats! Mai havia desitjat amb tanta força que guanyés un coreà. Rio, vaig a per tu, i que sàpigues que no penso tornar buit.” I després de l’eufòria, va arribar la cautela amb una nova piulada, en la qual justificava la no presència al pavelló mexicà: “No he pogut sortir per un accident. A l’espera del què diguin, en principi sembla el genoll.”
Precisament, la no participació de González va suposar, de manera automàtica, que el representant amfitrió al darrer Grand Prix de l’any, Saúl Gutiérrez, es classifiqués directament per disputar els Jocs de Rio. De fet, el taekwondista mexicà va rubricar el seu bitllet olímpic per la porta gran, després de penjar-se la medalla de plata per sota de Hoon Lee (or) i un esgraó per sobre d’Achab (bronze).
Després de la disputa de l’esdeveniment centreamericà, que reunia els vuit millors competidors de cada categoria, el repartiment de places olímpiques va quedar, en la categoria de -68 kg masculina, encapçalada per un intractable Hoon Lee (436,26 punts), seguit del rus Alexey Denisenko (375,09); Achab (372,15); Gutiérrez (324,47); el turc Servet Tazegul (297,78) i González, que tanca el selecte grup amb 281,11 punts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li