Canvi d’imatge del Carnaval rosinc

0
1357

Jordi Pérez, un amant del Carnaval de Roses, és l’autor del cartell de la pròxima edició, que se celebrarà del 8 al 12 de febrer


El Carnaval de Roses ja té nou cartell, aquesta vegada creat i presentat per un rosinc aficionat al Carnaval.

Jordi Pérez n’és el creador, un jove rosinc, dissenyador gràfic de professió, que amb 35 anys s’ha atrevit a presentar la seva proposta per donar forma a la imatge d’aquest Carnaval.

Durant la presentació, celebrada a la sala de Plens de l’Ajuntament de Roses dijous passat, Pérez ha explicat que fa més de 15 anys que treballa en aquest sector i que la seva estima cap al Carnaval rosinc l’ha animat a fer el pas. El jove dissenyador participa des de fa molts anys en aquesta cita festiva de la localitat i és membre de la Colla Pim Pam Pum.

Per a l’elaboració del cartell, Pérez buscava plasmar una idea molt clara: el diumenge de Carnaval. A Roses, aquesta festivitat s’inicia el dijous amb el pregó i una festa d’animació de nit i continua el divendres, amb la primera passada nocturna, que reuneix desenes de carrosses desfilant pel Passeig Marítim. L’endemà, dissabte, es realitza la passada infantil, dedicada als més menuts, i s’allarga fins al diumenge, amb l’última desfilada pel Passeig Marítim i, possiblement, amb el que és el dia amb un públic més multitudinari.
Davant d’això, Pérez ha detallat que la seva idea principal era plasmar el diumenge de Carnaval i totes les emocions que sent aquell dia, quan el Carnaval està a punt d’acabar.

“Per mi diumenge és el millor dia del Carnaval, és el dia en què retrobes tota la gent del poble i, sobretot, tots tenim la imatge de diumenge de Carnaval i la Ciutadella”, ha expressat.

En la presentació, el rosinc ha indicat que volia llançar un missatge molt clar, i és que “el Carnaval és per a tothom, per grans i petits, per a pares i fills” ha anunciat. Per aquest motiu, en el seu cartell s’observa perfectament la silueta d’una persona adulta i d’un infant que, agafats de la mà, van disfressats. De fons, també es dibuixa la silueta de la Ciutadella, una de les icones fortificades més rellevants del municipi i, alhora, el punt de partida de les desfilades de Carnaval.

“Buscava colors, volia fugir dels tons grisos i apagats”, ha confessat Pérez, per això també, el cartell del Carnaval rosinc presenta la gamma cromàtica més àmplia possible.

“Estic encantadíssim que m’hagin escollit per crear el cartell”, ha manifestat Pérez, que ha explicat que per ell ha sigut un honor tenir l’oportunitat de formar part del Carnaval per mitjà de la imatge del cartell de la festa, i, d’aquesta manera, poder transmetre la idea que el Carnaval de Roses és un Carnaval per a tothom.

El regidor de Festes i Carnaval, Francesc Giner, ha explicat que en aquesta nova edició han volgut donar continuïtat a la tònica d’apostar per artistes i dissenyadors locals perquè ideïn el cartell de la festa, una proposta que aquest any ha portat a escollir Jordi Pérez.

Giner també ha donat explicacions en relació amb la presentació del cartell en aquestes dates, fet que s’explica per la promoció que volen iniciar des del consistori aprofitant l’estiu i, sobretot, traient partit als milers de turistes i visitants que passen per la vila durant la temporada.

Per l’alcladessa del municipi, Montse Mindan, és un “orgull” que hagi arribat el dia en què un rosinc enamorat del Carnaval hagi pogut dissenyar el cartell.“Estic contenta de tenir joves artistes i creadors que facin el disseny del cartell de Carnaval”, ha confessat. Amb aquesta nova imatge, l’alcaldessa també ha agraït la desestigmatització de la festa, que durant anys anava associada a la Badia de Roses i a la nit de festa i disbauxa.

“Hem trencat una mica el motlle dels darrers cartells”, ha apuntat Mindan, que ha agraït que amb aquesta nova imatge el Carnaval de Roses llueixi l’altra cara menys visible, “la d’un Carnaval per a tothom, la d’un Carnaval per a les famílies i per passar-s’ho bé tots junts”, ha celebrat.

El nou cartell sintonitza molt bé amb la idea que, des de fa uns anys, l’Ajuntament està intentant perseguir, que és que sigui una festa per a totes les edats i, sobretot, per allunyar-se de la idea del Carnaval de borratxera.

“És una idea que fa anys que perseguim i que crec que acabarem aconseguint, acabarem donant-hi el tomb”, ha detallat l’alcaldessa, que ha felicitat el creador del cartell i tots els que fan possible que el Carnaval de Roses sigui una bona festa per als qui participen activament i per als visitants i curiosos que cada any s’acosten a la vila per conèixer-lo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li