Canvi de rumb a Cadaqués

0
2065

La UE Cadaqués té des del juny una junta amb clara representació femenina, amb Karin Tarrés de presidenta


 

Que el futbol practicat per noies viu un auge particular és una evidència palesa des de fa temps. Ara bé, aquesta consolidació no només es fa palpable damunt la gespa, sinó que també es nota als despatxos, de portes endins. I és que cada vegada són més les dones que lideren la gestió de clubs i entitats esportives, i un d’aquests casos el trobem ben a prop nostre: la Karin Tarrés, des d’aquest estiu, és la nova presidenta de la Unió Esportiva Cadaqués.

De fet, la seva arribada es va gestar el dia 25 de juny, quan va substituir el president sortint, Josep Prunés. Ara bé, les beceroles de tot plegat es van originar durant el confinament, quan de manera telemàtica es va començar a planificar una possible junta que, inicialment, no comptava amb altres dones a l’equip, però sí amb Tarrés al capdavant. «Vam buscar més gent i és aquí on van aparèixer la Montse Hernández, la secretària; la Yolanda Garcia, la tresorera, i la Judith Perecaula, que anteriorment ja havia fet de coordinadora», detalla la presidenta.

Totes quatre esdevenen les màximes responsables d’un club que té els reptes molt clars: «El més important és tirar endavant. D’una banda, que l’equip de Tercera Catalana es mantingui i, de l’altra, que les instal·lacions estiguin bé perquè els joves hi puguin jugar; mirem molt per la mainada, que tots puguin practicar el futbol al poble».

Però que quedi clar: que les regnes de l’entitat estiguin liderades en aquests moments per dones no genera, en cap cas, una sensació de reivindicació. «Ho veiem normal, això. A Cadaqués ja tenim alcaldessa –Pia Serinyana– i La Societat l’Amistat també està presidida per una dona –Patrícia Linares–, per la qual cosa ens faltava la Unió (riu)», detalla Tarrés.

De moment, l’entrada a la presidència ha arribat enmig d’un context excepcional marcat per la Covid-19, però adaptar-se a la situació pandèmica no és l’únic repte: «La situació és estranya perquè es comença de zero. Jo mateixa, per exemple, abans només m’encarregava de portar les xarxes socials del club i fer fotografies, i ara haig de començar a saber com funcionen moltes altres coses».

Malgrat aquests aspectes, però, les noves timoneres del club s’agafen l’aventura amb il·lusió i conscients que al mateix poble la notícia del relleu ha estat benvinguda: «La gent està contenta, es nota que volien una mica de canvi», diu Tarrés, qui reconeix que s’ha passat «moltes hores al camp» abans de ser presidenta.

Des del punt de vista esportiu, el nou itinerari del club, almenys de l’equip sènior, s’iniciarà al setembre amb partits amistosos. Sempre que la Covid ho permeti, és clar. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li