‘Canvi de marxa’, l’activitat de Mutual de Conductors per conscienciar els joves

0
1670

A l’activitat hi participen la Guàrdia Urbana, els Bombers, membres del SEM i dues persones afectades directament


El Teatre el Jardí de Figueres va obrir les portes el dijous passat al matí a 517 estudiants d’entre 14 i 17 anys de Figueres i Vilafant. Els alumnes van assistir a l’activitat educativa «Canvi de marxa», en què es representa una conversa telefònica entre dues germanes, en la qual una relata a l’altra com és testimoni directe d’un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca. El fil argumental es veu interromput en diverses ocasions, quan van apareixent diversos testimonis d’accidents reals dalt de l’escenari a mesura que avança la història.

La representació va comptar amb la participació de membres de la Guàrdia Urbana de Figueres, del cos de Bombers, d’equips d’emergències i d’una víctima protagonista directa d’un accident, i d’un pare que va perdre un familiar a la carretera. A més dels testimonis, la representació s’acompanyava amb vídeos informatius, en què es mostraven imatges d’accidents. Gràcies a aquest format, es va aconseguir captar l’atenció dels joves des del principi. Se’ls va exposar una situació inicial en què podien sentir-se identificats, seguida d’un desenvolupament d’esdeveniments amb personatges que intervenien directament al sinistre i amb testimonis de les corresponents seqüeles que deixa una tragèdia a la carretera.

El portaveu de la Fundació Mutual de Conductores, Josep Maria Ambrós, apunta que «volem impactar els joves explicant la realitat de la situació, perquè estan a les portes de tenir el carnet de conduir». Van començar les representacions l’any 2007, i des de llavors es dediquen durant nou mesos seguits a fer campanyes arreu de Catalunya. Recentment han pogut constatar com realment aquesta activitat educativa produeix un impacte en els joves. «Les nostres dades ens diuen que un 95% dels joves queden molt impactats de l’activitat. I el que és més important, un 65% assegura que canviarà la seva actitud», afirmava Ambrós. El portaveu també ha agraït la predisposició i la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, i dels testimonis que han participat dalt de l’escenari.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li