‘Cant de llibertat’ es representarà a La Cate

0
1595

En els actes de commemoració del 70è aniversari de la seva mort, la companyia Taller de Teatre, del Patronat de la Catequística, sota la direcció de Alfons Gumbau Masó, representarà aquest dissabte 9 de novembre l’obra


Sens dubte, una de les imatges icòniques històriques de la comarca és Josep Puig Pujades, líder del moviment polític i cultural del catalanisme d’esquerres a l’Empordà del primer terç del segle XX.

En els actes de commemoració del 70è aniversari de la seva mort, la companyia Taller de Teatre, del Patronat de la Catequística, sota la direcció de Alfons Gumbau Masó, representarà aquest dissabte 9 de novembre l’obra Cant de llibertat.

Un espectacle compost d’una primera part on es representa l’obra L’atemptat del carrer Primfilat (1923), una obra de 35 minuts de durada situada en l’època prèvia a la Guerra Civil. Seguidament es faran lectures del llibre que recententment ha reeditat l’editorial Cal·lígraf, Ell, a la presó. Un dietari escrit pel propi Puig Pujades quan encara estava detingut a Girona, on va passar més de 16 i mesos i mig detingut, escrit pel mateix Pujades. Les dues parts es lliguen a través d’un muntatge teatral, il·lustrat amb imatges i músiques per aproximar encara més l’espectador a la vida i l’obra de Puig Pujades.

Les dues representacions i l’audiovisual a través de la seva vida i obra, que acollirà la sala del teatre de La Cate, conformen un espectacle que aspira a ser un cant d’amistat, un cant de llibertat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li