Canet vol canviar el ROM per poder garantir la transparència política com a nou síndic

0
766

El previsiblement nou síndic municipal de greuges de Figueres, Francesc Canet, vol ampliar les funcions de la sindicatura perquè pugui garantir que els càrrecs electes de l’Ajuntament segueixen un codi ètic i compleixen uns nivells de transparència. Després de fer-se públic que la comissió de seguiment del Síndic li va encarregar un projecte amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals, dijous Canet va fer les primeres declaracions públiques sobre l’assumpte i va explicar les línies bàsiques que presentarà.
Proposarà que l’essència del Síndic segueixi girant al voltant de les queixes dels veïns, però també vol anar més enllà. D’una banda, creu que aquesta figura ha de tenir un element de continuïtat. D’altra banda, ha posat com a condició als portaveus dels grups polítics municipals (ha parlat amb tots) que es modifiqui el Reglament Orgànic Municipal (ROM). La idea és que, entre les tasques de la sindicatura s’hi afegeixi la d’auditar la qualitat democràtica de l’Ajuntament. Això no vol dir, però, entrar a valorar el dia a dia de l’activitat política (Canet considera que això correspon al Govern i a l’oposició).
A més, el ROM també haurà d’especificar que el defensor del ciutadà ha d’assistir als plens municipals i a les juntes de portaveus, i que els informes de balanç no es presentin només un cop l’any, sinó cada trimestre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li