Campanya per un cap de Creus, parc nacional maritimoterrestre

0
4896

Els impulsors de la petició argumenten que a la zona marítima del cap de Creus «hi ha moltes poblacions de coralls, praderies de posidònia, peixos, cetacis com dofins i balenes i tot un seguir d’éssers vius que no compten amb cap àrea a Catalunya on estar protegits totalment»


 

Catalunya no té cap àrea marítima ni costanera protegida amb el màxim grau de preservació, és a dir, tal com passaria si es tractés d’un parc nacional. És per això que s’ha engegat una campanya a través d’internet i de la plataforma Change.org per aconseguir que el cap de Creus es declari parc nacional marítim-terrestre.

Els impulsors de la petició argumenten que a la zona marítima del cap de Creus «hi ha moltes poblacions de coralls, praderies de posidònia, peixos, cetacis com dofins i balenes i tot un seguir d’éssers vius que no compten amb cap àrea a Catalunya on estar protegits totalment».

És per aquest motiu que es demana «de manera urgent» que l’actual Parc Natual del Cap de Creus passi a ser de la màxima protecció com a parc nacional maritimoterrestre.

La reclamació s’adreça al Govern de la Generalitat i, en concret, al president, Quim Torra. Les més de 2.100 signatures aconseguides fins ara demanen al Govern català que iniciï els tràmits per declarar el cap de Creus com a parc nacional maritimoterrestre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li