Campanya per evitar una gran urbanització a Pau

0
1661

Divendres passat es va fer una xerrada al Centre Cívic de Pau per informar els veïns de la zona i presentar la plataforma. Es considera el projecte de Pau com «el despertar d’un altre fòssil urbanístic caduc i obsolet»


 

Els ecologistes s’han posat en alerta per un altre projecte urbanístic a la comarca, concretament al terme municipal de Pau. Des de la plataforma SOS Costa Brava, juntament amb la tasca de la Iaeden-Salvem l’Empordà, es vol evitar que prosperi la construcció d’una gran urbanització amb un complex hoteler. Segons l’entitat, es «té coneixement que els promotors pressionen l’Ajuntament per tramitar» la iniciativa.

Els primers intents per tirar endavant el projecte es remunten al 1999, quan el pla parcial preveia construir 226 habitatges i un hotel de 7.200 m2. El 2006 el Pla Serra de Rodes va fer una reducció substancial del sector i, el mateix any, es va fer un recurs de reposició interposat per l’Ajuntament contra el pla director, que va ser parcialment admès. Des de Iaeden-Salvem l’Empordà es desconeix ara mateix com ha quedat finalment el sector i quants habitatges s’hi pretenen construir. Tot i això, s’han posat a treballar perquè el Departament de Territori i Sostenibilitat inclogui el sector dins del Pla director urbanístic que està elaborant. Es demana també la desclassificació dels terrenys on hi hauria «les darreres connexions ecològiques entre els parcs naturals del cap de Creus i dels Aiguamolls».

Divendres passat es va fer una xerrada al Centre Cívic de Pau per informar els veïns de la zona i presentar la plataforma. Es considera el projecte de Pau com «el despertar d’un altre fòssil urbanístic caduc i obsolet».

Pau té 540 habitants, el nucli històric fa 7 hectàrees, la urbanització dels Olivars en fa 29,5 i la nova urbanització es preveia en un espai de 37,8 hectàrees.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li