Camins escolars més segurs

0
894

L’Ajuntament de Figueres inverteix 597.758 euros en la millora de l’entorn de les escoles i instituts de la ciutat


Figueres ha començat les obres i treballs de millora dels voltants de les escoles de la ciutat per fer els itineraris i camins més segurs per la mainada i les persones vianants. Al llarg d’aquest estiu, aprofitant les vacances escolars, es duran a terme dos dels projectes de millora en aquests espais: l’entorn de l’Institut Monturiol, al carrer Compositor Serra, i davant La Salle Figueres, al carrer Fossos.

VUIT PROJECTES. Des del consistori figuerenc destaquen que aquests dos projectes s’emmarquen en vuit més que es faran fins a final d’any. La inversió econòmica per desenvolupar aquests projectes és de 597.758 euros. I l’objectiu de l’ens municipal és «millorar l’entorn urbà dels centres escolars per fer més segurs els itineraris dels nens i les nenes de la ciutat quan van a l’escola». El primer dels projectes que ja ha iniciat els treballs a l’INS Monturiol consisteix en ampliar les voreres, senyalitzar els passos de vianants i recuperar la vorera de la Via Làctia. El segon projecte, el del carrer Fossos, també servirà per ampliar les voreres i reduir la calçada a un carril de circulació en el tram situat davant l’accés a l’escola. Una altra de les accions previstes serà pavimentar a nivell per garantir l’accessibilitat de les persones vianants i s’intervindrà en el límit entre aparcament i carrer creant una zona d’estada, d’aparcament de minusvàlids i bicicletes.

ALTRES ENTORNS ESCOLARS. Com hem dit, al llarg de l’any es faran altres obres de millora i condicionament de les zones educatives de la ciutat, com ara a l’Escola Cor de Maria, on es faran obres a la cruïlla Isabel II/Cadaqués. Pel que fa a l’Escola Pous i Pagès, s’adequarà part de la carretera de Llers, i a l’Escola Sant Pau, el carrer Muntaner. També s’arranjarà la cruïlla Avinguda Salvador Dalí amb Fages de Climent que està davant de l’Escola Cusí i el carrer Pous i Pagès de l’escola M. Àngels Anglada. Una altra de les accions de millora que es farà, serà als carrers Nord i Cabanes, és a dir, a l’entorn de La Salle Figueres.

‘POSAR LA CIUTAT AL DIA’. Totes aquestes obres de millora són per «fer una ciutat més amable, més sostenible, on els vianants se sentin segurs», detalla l’alcaldessa, Agnès Lladó. Afegeix que «l’objectiu és posar la ciutat al dia, fer-la més segura i donar prioritat als vianants». En aquest sentit, el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, destaca que «és una inversió molt important per fer una ciutat més amable», el vicealcalde conclou que «amb aquestes actuacions millorarem la quotidianitat de la ciutat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li