Càmeres de visió artificial per vigilar despreniments al tram ferroviari entre Cervera i Portbou

0
893

El sistema s’instal·larà en diferents punts de la xarxa ferroviària en zones en les quals és probable que es produeixin moviments que posin en risc el funcionament de la xarxa


El tram ferroviari entre Cervera de la Marenda i Portbou tindrà un sistema de càmeres de visió artificial per a la vigilància de despreniments de talusos. Adif ha licitat un contracte per a la instal·lació, el manteniment i la supervisió del sistema que estarà dotat de 26 càmeres a tot l’Estat.

El sistema es posarà en marxa a deu punts de la Xarxa Ferroviària d’Interès General de Rodalies i Regionals. El contracte compta amb un pressupost de 944.138,80 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 39 mesos, que preveu la instal·lació de les càmeres i el seguiment de funcionament del sistema i la gestió de les alarmes durant un període de 36 mesos.

A Catalunya, a més de Portbou, s’instal·laran les càmeres de visió artificial a Manresa i entre Flix i Mòra la Nova. Les càmeres vigilaran trams que oscil·len entre els 100 i 220 metres. Segons Adif, es podrà fer una supervisió puntual del sistema mitjançant una app o a través de la web. Al llarg d’aquests tres anys també es faran tasques de manteniment preventiu i correctiu del sistema.

El sistema s’instal·larà en diferents punts de la xarxa ferroviària en zones en les quals és probable que es produeixin moviments que posin en risc el funcionament de la xarxa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li