Càmeres de vigilància

0
1505

Al ple de la setmana passada vàrem aprovar la instal·lació de càmeres de vigilància a la zona oest de la ciutat. No és la solució definitiva però sí que ha de ser una eina complementària per combatre els comportaments incívics i delictius al barri. A més, era una demanda veïnal que calia satisfer: havíem aprovat una moció presentada per la coordinadora Josep Casero en aquesta línia. Pensem que la intervenció policial ha de ser part de la solució i apostem per disposar de més policia. Certament el pressupost per a aquestes càmeres, que supera els 300.000 euros, és elevat i fa pensar quantes altres coses es podrien fer amb aquests diners, però calia aprovar-ho. El temps ens donarà la raó i dirà si ens hem equivocat o no.

Diuen els experts que les càmeres tenen un gran efecte dissuasiu, però que aquest va minvant amb el temps perquè els incívics i delinqüents s’acostumen a la presència de les càmeres. No només els veïns ho reclamaven, també els mossos d’esquadra, i la inversió tenia el vistiplau i el suport de la Conselleria d’Interior. Ara bé, això no és suficient i cal incidir en altres àmbits d’actuació si volem recuperar el barri per als ciutadans.

Aquesta proposta cobreix una part de Figueres on s’han cremat cotxes o es trafica amb drogues diàriament, però deixa sense resoldre altres problemes d’incivisme i delinqüència presents a la ciutat. No podem adormir-nos i abaixar la guàrdia. Figueres té molts problemes que quedaran fora de la zona que cobriran aquestes càmeres, però confiem que el seu efecte dissuasiu sigui immediat i el puguem notar tots.

El cost total és de 332.000 € i s’instal·laran en dues fases, la majoria aquest mateix mes d’octubre i la resta durant l’any vinent. Caldrà fer una xarxa de fibra òptica per fer-les funcionar. Si la solució és bona, en el futur es poden ampliar els punts. Però recordem que això hauria d’anar lligat a una policia de barri que fos més present a la zona. Per garantir la seguretat i aturar la degradació dels barris cal emprendre altres accions que el govern no està atenent i que, amb molt d’encert, recull la moció de la coordinadora Josep Casero. Per exemple, la compartició de competències completes amb els mossos d’esquadra, tantes vegades reivindicada pel grup municipal del Parti Popular. O millorar la xarxa elèctrica per lluitar contra els continus talls de subministrament. O millores urbanístiques en l’accés a l’Estació de l’Ave com el cobriment de la riera Galligans, tants anys reivindicat pels veïns i tan necessària. Per què l’Ajuntament no emprèn aquestes propostes? Nosaltres creiem que ho té tot a favor per fer-les seves i tirar-les endavant, l’única explicació és manca de voluntat política. Des d’aquí demanem al govern local que satisfaci aquestes reivindicacions el més aviat possible i no es quedi només amb les càmeres de seguretat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li