Calculen que «posar Figueres al dia» costarà 144 milions

0
871

El Govern presenta un pla director a 20 anys vista que inclou actuacions per actualitzar la ciutat en diversos àmbits


«Posar la ciutat al dia» és un dels objectius prioritaris que es van marcar ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres quan van segellar el pacte que els va portar a l’equip de Govern. I ara, 15 mesos després, han definit com hauria de ser exactament aquesta posada al dia. L’alcaldessa, Agnès Lladó, i el vicealcalde, Pere Casellas, han presentat un diagnòstic elaborat pels serveis tècnics municipals que vol esdevenir un pla director per als propers cinc mandats.

El document és una anàlisi de necessitats d’inversió que inclou diverses actuacions a curt, mitjà i llarg termini. Tots els projectes s’estructuren en quatre grans àmbits: el Govern municipal calcula que per fer totes les millores i resoldre totes les necessitats de la ciutat caldria invertir 28.088.093,82 euros en sistemes generals, 44.398.824 euros en espai públic, 51.682.021,50 euros en equipaments municipals i 20.209.212,40 euros a arranjar serveis. Així, la «posada al dia» de la ciutat està pressupostada en un total de 144.378.152 euros.

La previsió és a 20 anys vista, però algunes de les millores que s’hi proposen –com la reforma de la Casa Natal de Salvador Dalí, l’ampliació del Ferran Sunyer o la nova seu de la DO Empordà– ja estan pressupostades o en execució.

[Clica al damunt per ampliar-ho]

Lladó explica que el diagnòstic s’avança al nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que es podria portar a aprovació l’any que ve. I diu: «La planificació és la millor eina que tenim per fer de Figueres una ciutat adaptada als nous temps, per fer que la ciutat reneixi». I Pere Casellas afegeix que «és un full de ruta de la ciutat», tot i que també admet que l’Ajuntament no té prou capacitat d’inversió per assumir tota la despesa sense recursos externs.


  • Pots consultar tots els projectes, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li