Cadaqués recupera el ciclisme

0
1134

El Club Ciclista CadaquĂ©s ha irromput amb força aquest any i ja tĂ© una cinquantena d’integrants


Ja Ă©s sabut que la pandĂšmia de la Covid-19 ha suposat un cop extraordinĂ riament dur per al mĂłn de l’esport. No obstant aixĂČ, i enmig d’aquest context, tambĂ© hi ha petites excepcions optimistes, una de les quals personificada en la figura del Club Ciclista CadaquĂ©s. «El projecte neix per diversos motius, un dels quals el confinament. Tot aquest temps que hem tingut per replantejar-nos la nostra activitat esportiva i el nostre entorn, ens ha portat a treure la pols de la bicicleta o a comprar-ne una. AixĂČ Ă©s el que ha portat a tirar endavant el club, tot i que antigament ja hi havia hagut una entitat ciclista a CadaquĂ©s, i el que hem fet ara Ă©s activar-ho: des de la gent del poble que ha anat en bicicleta tota la seva vida fins a les persones que l’estan descobrint ara», explica Eladi Jaume, el president del club, abans d’apuntar que en aquests moments s’estĂ  treballant per formalitzar l’entitat per arribar al 2021 com a club federat. «Ara som una cinquantena de persones, tot i que tenim perspectives de sumar mĂ©s gent perquĂš hi ha moltes opcions que sigui aixĂ­. Hi ha joves des dels 14 anys, amb l’autoritzaciĂł pertinent dels pares, i en el cas dels menors la quota Ă©s gratuĂŻta perquĂš el que volem Ă©s potenciar el ciclisme en les noves generacions», afegeix.

El nou club, que contempla de moment tres disciplines –carretera, BTT i cicloturisme– tĂ© els objectius clars. Un dels primers, Ă©s el de «reactivar l’entitat que ja va existir en el seu dia a CadaquĂ©s», tal com subratlla Jaume. D’altra banda, el president tambĂ© puntualitza que un dels altres reptes Ă©s el de promoure el ciclisme a la contrada des d’un punt de vista «segur, divertit i apte per a tot l’any». «El que volem Ă©s adaptar l’entorn i les persones al ciclisme, Ă©s a dir, potenciar i ajudar perquĂš tothom pugui realitzar aquest esport amb plenes garanties i, perquĂš no, treballar perquĂš es puguin fer trobades –quan la situaciĂł ho permeti– entre la gent del poble i dels voltants per divulgar aquesta prĂ ctica».

CURSES I MARXES, A L’HORITZÓ. MĂ©s enllĂ  de les activitats en petit comitĂš, des del flamant club cadaquesenc tambĂ© tenen la mirada posada en la realitzaciĂł d’esdeveniments mĂ©s transversals. En aquest sentit, Jaume apunta que estan pensant en l’organitzaciĂł futura «de curses i marxes, ja veurem en quin format». «Ens estem informant i assessorant, parlem amb l’Ajuntament de CadaquĂ©s, i Ă©s un dels objectius: poder fer coses per la gent del poble, perĂČ tambĂ© per la gent d’altres llocs aficionats en aquest esport».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li