Cadaqués inicia la reparació de façanes de la Torre de les Creus

0
2265

Es tracta de la consolidació i adequació de la torre, una obra encarregada pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona i dirigida per l’arquitecte Lluís Bayona


Millores per al patrimoni arquitectònic de Cadaqués. Un dels monuments més importants del municipi, la Torre de les Creus o Castell de Sant Jaume, s’està sotmetent a un projecte de rehabilitació. Es tracta de la consolidació i adequació de la torre, una obra encarregada pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona i dirigida per l’arquitecte Lluís Bayona.

Actualment s’està duent a terme la primera fase del projecte, que consisteix en la rehabilitació de les dues façanes principals. Després, en una segona fase, es milloraran les façanes restants. I és que el monument estava en molt mal estat i es vol evitar que es degradi encara més. Segons informa el regidor d’Urbanisme, Pol Zendrera, està previst redactar un altre projecte que englobaria, en una tercera fase, l’interior de l’edifici. La consolidació podria servir, per exemple, per habilitar-hi un mirador o un espai museístic. També es podria dissenyar el parc que envolta la torre i es podria incloure, així, en l’antic camí de Sant Jaume.

El Centre d’Estudis Cadaquesencs ha lluitat des de fa temps per la conservació del monument. Per aquest motiu també es va redactar un estudi documental sobre la posada en valor del Castell de Sant Jaume o Torre de les Creus i el seu entorn.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li