Cadaqués i Roses, líders en clics

0
1169

Els dos municipis alt-empordanesos són els més buscats a Internet, segons un estudi de big data fet aquest abril


La sensació generalitzada que tot va una mica millor ha despertat l’interès dels catalans per començar a buscar llocs per anar de vacances. El tema de la proximitat és clau, ja que sobre els destins més llunyans planen més incerteses. En definitiva, molts es pregunten si hi haurà els mateixos límits que ara o no. Al marge d’això, s’ha constatat un augment de cerques a Internet per trobar destí per aquest estiu.

La pregunta és: quin és el municipi més popular a Catalunya segons aquestes cerques? La resposta fa líder l’Alt Empordà, i en concret, Cadaqués. Aquest municipi és el número 1 en el top 10 dels pobles més buscats. L’estudi de big data fet per l’empresa alemanya Holidu li atribueix 2.380 cerques mensuals. En el cinquè lloc del rànquing hi ha Roses, que acumula més d’un miler de cerques mensuals (1140). Sortint de l’àmbit de l’Alt Empordà, i en el número dos dels més buscats, continuen regnant les comarques gironines. El segon lloc és Tossa de Mar(1890), el tercer, Besalú (1410) i el quart lloc és Begur (1260).

Dins del top ten, però ja a la banda més baixa, hi ha municipis també emblemàtics de la demarcació. Camprodon acumula 930 cerques i Pals, 680. En vuitè lloc hi la zona geogràfica de la Catalunya Central, popular per Cardona (620 cerques). S’ha fet famós el seu castell, les mines de sal i el centre històric de la població. Segueixen el rànquing Miravet (600) on es destaca també el castell, el centre històric i l’atractiu del pas amb barca per aquest municipi de la Ribera d’Ebre. Finalment, l’Ametlla de Mar (550 cerques mensuals) atrau els visitants a la comarca del Baix Ebre per tres top: Cala Forn, platja Bolonia i nedar entre tonyines vermelles.

TOP 3 DE CADAQUÉS I ROSES. Aquells internautes que han buscat informació de Cadaqués han tingut clar que els llocs imperdibles del municipi són el nucli antic, el Parc Natural del Cap de Creus i la caminada de Cadaqués a Portlligat. Evidentment, el vincle que Dalí va tenir amb la zona fa que aquest sigui un dels destins amb més renom. En el cas de Roses, el principal reclam són la quantitat i qualitat de les seves platges i cales i també el passat històric. Per això és imprescindible la visita a la Ciutadella del segle X, al Castell de la Trinitat i a la Ciutadella Visigoda de Puig Rom.

METODOLOGIA. El rànquing s’ha elaborat amb l’ajut d’experts de l’empresa Holidu, amb seu a Munic. Aquesta companyia es va fundar el 2014 i la seva activitat és la cerca de lloguers i apartaments de vacances. A l’hora de fer l’estudi s’han recopilat les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre el nombre d’habitants. Només han estat objecte d’anàlisi 881 municipis, que són els de menys de vint mil habitants. Per a cadascun d’aquests nuclis s’han recollit les dades a Google sobre el nombre de cerques mitjanes mensuals en els últims 12 mesos dels termes «què veure a [municipi]» i «què fer a [municipi]». La classificació tenia com a objectiu identificar les tendències de recerca de la població catalana per detectar els nuclis més interessants en termes de destinacions potencials de viatge. Les dades es van recollir durant l’abril d’aquest 2021, fa poques setmanes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li