Cadaqués i l’atracció per l’art

0
833

Al llarg del segle XX, Cadaqués ha atret els artistes d’avantguarda i els intel·lectuals. És conegut el fet que la família Pitxot va atraure a Cadaqués molts artistes, escriptors i músics, entre els quals hi havia Picasso i Dalí. Probablement va ser Dalí qui va convidar Duchamp per primer cop a Cadaqués als anys trenta. Duchamp, al seu torn, va portar el seu propi cercle, que incloïa Hamilton i Cage. Hamilton, per exemple, va portar Marcel Broodthaers i Dieter Roth. Aquesta relació entre art i poble es manté i són molts els artistes que van a Cadaqués amb la idea de crear obres noves i buscar la inspiració.

franco bombelli. Fa quinze anys que Patrick Domken dirigeix a Cadaqués la galeria d’art que porta el seu nom. Seguint la tradició del segle passat, Domken va sentir l’atracció per Cadaqués i pel cultiu artístic que s’hi respirava de la mà de Franco Bombelli (Milà, 1921 – Cadaqués, 1 d’agost de 2008), pintor, arquitecte i galerista italià, conegut per ser el fundador de la Galeria Cadaqués. “El meu mestre va ser Franco Bombelli. Gràcies al seus bons consells he après molt i vaig consolidant els meus coneixements en el món de l’art”, explica Patrick J. Domken.

exposició col·lectiva. La galeria de Domken és un espai obert . S’hi fan exposicions i altres actes que organitza l’associació Cadaqués on Cultura. “Vaig obrir aquesta galeria ara fa 15 anys amb l’objectiu de posar el meu granet de sorra a la cultura de Cadaqués”, explica Patrick J. Domken, tot afegint: “Fem exposicions de pintures i escultures, però també presentacions de llibres i espectacles de dansa, concerts i tertúlies”. En aquests moments i fins a final de febres es pot visitar una exposició col·lectiva de Nadal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li