Cadaqués ha instal·lat càmeres al carrer aquest estiu per evitar els aldarulls de nit

0
1714

Tres aparells de videovigilància s’han col·locat al carrer Miquel Rosset i es preveu obtenir permís per un quart


 

L’Ajuntament de Cadaqués ha hagut de posar mesures davant dels aldarulls i les baralles a la zona d’oci nocturn del municipi. Tot i que els fets no són una novetat d’aquest any i les queixes veïnals tampoc, l’equip de govern va començar a posar fil a l’agulla abans de l’estiu amb bans d’alcaldia per aconseguir reduir l’horari d’obertura dels locals. A tot això, s’hi ha afegit recentment, la instal·lació de tres càmeres de videovigilància al carrer.

Des d’aquest agost funciona el nou sistema de seguretat amb les càmeres col·locades al carrer Miquel Rosset, que aplega un bon nombre de locals nocturns i bars musicals del municipi. La mesura pretén dissuadir aquelles persones que tenen comportaments impropis i incívics. Sembla ser que l’experiència es valora positivament quan ja s’ha arribat al setembre i quan el pic de la temporada turística va de baixa. També s’esperen, d’altra banda, els permisos necessaris per col·locar un quart aparell de videovigilància.

Al marge d’aldarulls i la posterior instal·lació de les càmeres al carrer, la polèmica ha vingut amb els bans d’alcaldia per intentar escurçar l’horari d’obertura dels locals nocturns. En aquest sentit s’ha topat amb la patronal del sector del lleure nocturn, la Fecasarm. L’entitat ha presentat un recurs contra la mesura davant del jutge perquè considera que els problemes de soroll i botellón no els causen els locals d’oci. Diuen que no hi ha relació de causa-efecte i proposen fer campanyes de civisme entre els seus clients.

Alguns veïns asseguren que els efectius policials no poden actuar davant dels incívics, perquè aquests, sovint s’hi encaren. Cadaqués compta amb dinou agents de la policia local, però només quatre patrullen de nit. A l’estiu, el municipi pot passar dels 3.000 als 25.000 habitants.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li