Buit al futbol local per la mort de Josep Serra

0
1557

Josep Serra –76 anys– va ocupar la presidència de la Unió Esportiva La Jonquera durant més de vint anys i va ser una figura rellevant en la vida política i social del municipi fronterer


El futbol alt-empordanès, i per extensió el gironí, està de dol després de la mort la setmana passada de Josep Serra –76 anys– , qui va ser president de la Unió Esportiva la Jonquera durant més de vint anys, un període en el qual el club va fer un pas endavant amb la consecució de diversos ascensos.

El seu vincle amb la Jonquera, però, va transcendir els aspectes merament esportius. En aquest sentit, Serra també va ser regidor i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament fronterer durant cinc mandats consecutius: des del 1991, quan Pere Brugat el va incorporar a la seva llista, fins al 2011. El seu lligam amb la política jonquerenca va arribar de la mà del partit de Convergència i Unió (CiU) i a les regidories d’Esports o Governació, entre altres carteres. A partir del 2011 va passar a ocupar posicions simbòliques.

MOLT LLIGAT A L’ESPORT. Malgrat deixar la presidència de l’entitat esportiva, Serra va mantenir sempre un estret lligam amb el club verd-i-blanc, així com amb la pràctica esportiva a la localitat alt-empordanesa. En aquest sentit, va ser una peça fonamental en la construcció del rocòdrom i també va ser impulsor de la festa de l’esport de la Jonquera.

Professionalment, Serra era propietari d’una empresa de duanes i també era el soci cofundador d’El Trull d’Or, a la localitat d’Agullana.

«UNA REFERÈNCIA». Una de les persones que va compartir durant anys el projecte a la UE la Jonquera amb Serra va ser Manuel Nuñez, ara delegat de la Federació Catalana de Futbol a l’Alt Empordà. «En Josep era una referència del futbol a la comarca, però també arreu de Girona. Era una persona molt amable, sempre estava disposat a ajudar a qui fas falta i ha estat sens dubte un dels millors presidents de futbol de la demarcació», explica.

HOMENATGES. Amb l’estat d’alarma decretat des de fa unes setmanes, els homenatges en memòria de la figura de Serra hauran d’esperar quan acabi aquesta etapa actual de confinament. En aquest sentit, des del mateix Ajuntament de la Jonquera se li dedicarà un acte, un esdeveniment que també estan valorant altres entitats del municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li