Buidor

0
1662

A tothom li passa algunes vegades, però encara sol ser més freqüent pels que viuen habitualment sols. La casa, tot de cop es torna massa buida. La veu ressona, però no hi ha cap resposta. El degoteig d’una aixeta mal tancada a l’aigüera sembla amplificada pel silenci de la nit. Vaig experimentar aquella sensació que la casa em queia al damunt. De manera que amb una esgarrapada vaig omplir les butxaques de la jaqueta amb els trapaus habituals i vaig sortir. Ja era fosc, era diumenge i els carrers semblen encara més buits. Vaig fer cap al cinema, massa tard. L’immens vestíbul de l’entrada estava desert. Vaig decidir anar a un bar. Tal vegada no estaria tan buit. No tant. Només hi havia una cambrera darrera el taulell. Quan em va servir una cervesa i unes patates, se’n va tornar a teclejar en el seu mòbil amb autèntica fruïció. Vaig decidir, mentre mastegava les patates, refugiar-me en l’espai que afortunadament mai sento buit. Coses per pensar, per imaginar o per recordar. Fou aleshores que em va venir al cap la buidor que poden experimentar els qui no senten res prou interessant rebuscant dins seu. La buidor que m’havia empès a sortir era una buidor espaia, externa. Com en deu ser, de dur, sentir-se buit per dins! La cambrera continuava mirant el mòbil obsessivament. A la televisió, notícies de la fracassada aprovació dels pressupostos i de la convocatòria de noves eleccions. Un darrere l’altra, anaven apareixent líders o representants dels partits. Esperava, de fet no, que en el seu discurs s’hi pogués trobar alguna cosa no tan grollera i buida. «Los que quieren romper España», fa pensar que el cabdill Francisco Franco, en exhumar-lo, potser no estava tan mort.

Al bell mig, una notĂ­cia anecdòtica. InĂ©s Arimadas, en trobar-se amb un buit popular a Amer, excreta: «No tornarem enrere […] de defensar les nostres idees (?), encara que l’espai pĂşblic (buit) estigui ocupat pel separatisme». I tota ufanosa va tallar un parell de llaços. A banda de la sacrosanta «unidad de España», què hi ha? Buidor: insignificança, banalitat, frivolitat, futilitat, superficialitat, fotesa, vacuĂŻtat, insubstancialitat, trivialitat, intranscendència, nimietat, vulgaritat.

Quanta gent prefereix emplenar el seu cervell (és un dir) amb merda per no saber com enfrontar la buidor? D’opinió, de dignitat i de sigui el que sigui, un verificable contingut.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li