Brindant per una bona anyada

0
1531

Els actes van començar al Mas Vida, on es va recollir el raïm per a la popular premsada


 

Centenars de persones van assistir dissabte a la Festa de la Verema 2018 de la DO Empordà a Cistella, una activitat tradicional que marca l’inici de la campanya a les vinyes empordaneses. Els actes van començar havent dinat al celler Mas Vida, on es van collir els raïms per a la popular premsada. Els membres de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà van ser els encarregats de dur el raïm collit fins a la plaça Major de Cistella, on es van celebrar la majoria d’activitats de la jornada.

EL PREGÓ DE PAT BROS. La veïna de Cistella i coordinadora d’activitats de lleure en el medi natural, Pat Bros, va ser l’encarregada del pregó i va posar en valor l’entorn de la localitat empordanesa i de la gent que hi viu: «Quan vam arribar al poble, persones de totes les edats ens van acollir i ens van cuidar com un gotim de raïm de Mas Vida», va destacar. I també va recordar el tornado que va patir el municipi aquest hivern, per posar de manifest que «la vida és com la vinya amb anyades bones i altres més dures, però junts i juntes ham de valorar i treballar la nostra terra».

LA TRADICIONAL PREMSADA. Un grup de nens i nenes, acabat el pregó, van trepitjar els raïms per aconseguir el primer most de la temporada i, seguidament, van tenir lloc els parlaments de l’alcalde de Cistella, Enric Gironella, i del president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí. Es va acomiadar la vetllada amb un tast de vins i una ballada de swing amb Smooothify.

MOSTRA DEL VI DE L’EMPORDÀ. Un cop acabada la Festa de la Verema, arriba la Mostra del Vi de l’Empordà, que se celebrarà del 6 al 9 de setembre a la Rambla de Figueres i amb la participació d’una vintena d’expositors. L’escriptor Jair Domínguez serà el pregoner de la 34a edició. Com a novetat, es convidarà una DO catalana, la DO Montsant, i la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà s’implicarà, per primer any, amb la mostra.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li