‘Botellón’ i 50 aïllaments preventius

0
924

A Empuriabrava un home s’encara amb la Policia Local perquè l’obliguen a posar-se mascareta i identificar-se


Un sospitós per coronavirus va posar en alerta fa una setmana el Port de la Selva. El fet va agafar magnitud en tractar-se d’una persona que havia participat en un botellón al municipi. Això va obligar a confinar una cinquantena de joves que havien estat a la mateixa festa que el sospitós de Covid. Posteriorment, les proves PCR van anar confirmant que els casos sospitosos al municipi eren negatius. El regidor de Seguretat, Roger Pinart, s’encarregava d’informar de les dades.

CAMPANYA DE SANCIONS Els fets es remunten al cap de setmana del 22 d’agost, durant la campanya de la Policia Local per detectar i sancionar festes il·legals a les platges del Port de la Selva. Al llarg de la campanya es va arribar a sancionar una seixantena de persones i es van identificar tots els assistents. Una de les persones incloses en el llistat va comunicar, el dilluns 24, que havia estat en contacte estret amb un cas positiu de coronavirus i que esperava els resultats d’una prova PCR per saber si ell tenia o no el virus. A partir d’aquell moment, l’Ajuntament i la Policia Local van contactar amb totes les famílies dels assistents a la festa per demanar-los que s’aïllessin preventivament a l’espera dels resultats del cas sospitós. Es va contactar amb una cinquantena de persones que hi havia en el botellón.

El regidor de Seguretat, Roger Pinart, va destacar «la ràpida actuació» tot afegint que «amb dues o tres hores ja havíem parlat amb tothom» i les famílies van mostrar «comprensió» i «responsabilitat».

La campanya de la Policia Local va tenir lloc després de diverses accions informatives al llarg de l’estiu. Pinart, però, va lamentar que «el comportament començava a ser impresentable» i per això van optar per «sancionar» els que fessin festes a les platges.

EMPURIABRAVA. Pocs dies després transcendia per les xarxes socials el cas d’un estiuejant, veí de Castelldefels, que es negava a posar-se la mascareta per entrar en un supermercat d’Empuriabrava. En el vídeo, la Policia Local l’insta a posar-se la protecció obligatòria i a identificar-se. L’individu, però, s’encara amb els agents tot dient que són «agents de pau « i que ell no ha comès cap delicte perquè hagi d’identificar-se. El policia, molt pacientment, insisteix en la mascareta i la identificació. Al final li aixequen dues actes de denúncia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li