Borrego permet aprovar uns sous un 10% més baixos i amb una dedicació menys

0
816

Quinze dies després que l’oposició en bloc li tombés la primera proposta, el Govern sociovergent de Figueres va poder aprovar dijous les retribucions que cobraran aquest mandat els càrrecs electes i el règim de dedicacions. El ple, però, no va estar exempt de polèmica: a part dels ja habituals retrets de l’oposició, la sessió es va haver d’interrompre i els dos regidors del PP van emetre vots diferents.
La nova proposta de retribucions rebaixa la que s’havia presentat en el primer ple, tot i que les indemnitzacions per assistències continuen sent un 20% més altes que en el mandat anterior: els regidors cobraran entre 205 i 307 euros per sessió. Aquest augment va suscitar les crítiques d’ERC, la CUP i C’s, que hi van votar en contra. Albert Testart, per exemple, va dir: “És un molt mal senyal que llancem a l’opinió pública quan tothom s’ha d’estrènyer el cinturó per arribar a final de mes. Ajuda a allò que hem de combatre: el descrèdit de la política.” Però tant M. Àngels Olmedo com Diego Borrego (PP) hi van votar a favor.

nou acord amb el pp. Els portaveus de CiU i PSC, Marta Felip i Pere Casellas, havien signat un nou acord amb el PP, en aquest cas amb Borrego perquè Olmedo estava de vacances. Els populars es comprometien a donar suport a les retribucions proposades pel Govern i, a canvi, CiU i PSC mantenien els acords de quinze dies enrere (aconseguir un solar per construir pisos tutelats, garantir la presència del PP en les gestions que es facin al barri de Sant Joan, i també en la intervenció de la Sala Edison) i n’hi afegien quatre més: que es faci un estudi per executar instal·lacions esportives a l’Eixample i el parc Bosc, que s’assigni un despatx i els mitjans necessaris al PP, que els regidors populars puguin assistir a les juntes de govern com a convidats, i que Diego Borrego pugui ser al Patronat de la Fundació Salut Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li