Borrego acusa Felip i Casellas de falta de respecte per no haver-li comunicat el pacte

0
786

El ple de Figueres de la setmana passada va donar la imatge d’estabilitat que buscaven els partits de l’equip de govern des de l’endemà de les eleccions. Les 11 mans alçades a favor del pressupost han permès no només aprovar els comptes del 2016 sinó també visualitzar en el ple el pacte entre CiU, PSC i el regidor de Compromís d’Esquerres per Figueres, Xavi Monfort. Els 7 vots dels regidors de CiU, els 3 dels edils del PSC i la mà alçada de l’únic regidor de Compromís donen cert marge de maniobra a aquest govern bicolor, però com era d’esperar la resta de grups no ho ha encaixat bé.
Malgrat que Monfort donarà suport a grans temes, hi ha línies vermelles que no tindran el seu consentiment com ara la posició del govern amb temes com el local del carrer Sant Pau, la sala Edison o l’ús de l’estadi de Vilatenim. El regidor de Compromís tampoc entra a formar part del govern i justifica el pacte per poder fer virar certes accions més cap a l’esquerra. Tot i això, la portaveu de la CUP, Natàlia Sánchez, va ser dura amb Monfort el qual va advertir d’haver fet “un mal negoci”. Les crítiques d’ERC a l’acord d’estabilitat van ser directament per al govern. La portaveu republicana Agnès Lladó va dir: “Estem dolguts, ho hem de dir, perquè ens han menystingut (…) el govern no sap dialogar perquè l’únic que necessita són 11 braços aixecats.”
Els regidors del PP, però, van ser els més hostils i especialment Diego Borrego amb qui CiU i PSC tenien un pacte per determinats temes. Això feia que dins del mateix grup popular hi hagués dos vots diferents _la portaveu M. Àngels Olmedo va trencar el primer acord just després de signar-lo. D’això també se’n va parlar al ple de dijous passat però l’espectació també era per la reacció que tindria Borrego _que abans de la sessió no va voler fer cap valoració del pacte de Monfort amb l’alcaldessa, Marta Felip, de Convergència i el primer tinent d’alcalde del PSC, Pere Casellas. Borrego es reservava l’opinió per al ple. La temperatura de la sala de plens va pujar uns graus quan Diego Borrego va acusar Felip i Casellas de “falta de respecte i d’ètica” per no haver-li comunicat l’acord. Fins i tot, va afegir que s’havia assabentat del pacte per les xarxes socials. I és que ja va quedar clar fa 11 dies que l’acord amb Compromís invalidava l’assolit amb el regidor popular que, per cert, deixarà de cobrar retribucions per reunions amb l’equip de govern. Tampoc les cobrarà, però, Monfort. En canvi, sí que es crearà el 2017 una plaça de tècnic de participació ciutadana, àmbit que estarà dirigit pel regidor de Compromís. De moment, la tasca d’aquest tècnic la desenvoluparà un treballador eventual.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li