Borrassà tallarà una trentena d’arbres de Cal Governador

0
725

Un informe tècnic alerta que la meitat dels arbres de la finca representen un risc evident pel mal estat en què es troben


L’Ajuntament de Borrassà tallarà 29 dels 60 arbres que hi ha als jardins de Cal Governador perquè representen un risc imminent per a les persones i per als béns públics. El consistori ha comprat recentment la finca i, només de fer la transacció, ja va encarregar un informe per avaluar l’estat dels arbres amb l’objectiu de prevenir accidents. L’enginyer tècnic forestal va analitzar l’estat de 32 arbres (perquè la resta estan en bones condicions) i va recomanar a l’Ajuntament que en retiri 29, i que els altres tres els podi de manera periòdica.

Des del consistori recorden que, quan la finca era privada, els arbres ja havien causat diversos problemes. «En reiterades ocasions s’havia requerit als propietaris que hi fessin treballs de poda i tala per mantenir-los en bones condicions i evitar així els perills que podien suposar. Arran dels requeriments, la propietat va fer-hi alguns treballs però, segons el document de Garfella, no tots els necessaris», expliquen fonts municipals. I de fet, fa uns dies ja es va haver de retirar amb urgència un arbre caigut. Va trencar la tanca de la finca i va bloquejar la circulació pel carrer Sud.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li