Bonificacions i congelació d’impostos a la Jonquera

0
722

«Les noves bonificacions municipals volen contribuir a reduir la pressió fiscal sobre la població i enguany, especialment, posen el focus en premiar les actituds sostenibles i l’aposta per les energies renovables», explica l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez


 

L’Ajuntament de la Jonquera va aprovar en la sessió plenària del dimecres 30 de setembre les modificacions d’algunes ordenances fiscals per a l’any vinent. «Les noves bonificacions municipals volen contribuir a reduir la pressió fiscal sobre la població i enguany, especialment, posen el focus en premiar les actituds sostenibles i l’aposta per les energies renovables», explica l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez.

Entre les bonificacions destaca la reducció del 50% de la quota íntegra de l’impost sobre béns immobles (IBI) als propietaris d’habitatges que instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar. Aquesta mesura s’aplicarà durant els cinc anys posteriors a la instal·lació.

En el marc de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), el consistori va aprovar una nova bonificació. A partir de l’any vinent, la realització de treballs en habitatges que incorporin sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar o fotovoltaica gaudirà d’un 95% de rebaixa.

CONGELACIÓ DE TAXES. Finalment, l’equip de govern de Sònia Martínez va anunciar que no augmentarà la pressió fiscal de cara a l’any vinent. S’ha decidit congelar impostos i taxes per a l’any 2021 «per tal de continuar donant suport a la població i als sectors més afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li