Blanca Rastrojo: ‘L’oficina de turisme de l’AVE hauria d’estar oberta tot l’any i informar de tota la comarca’

0
2760

L’Associació que promociona turísticament la comarca va néixer el 2004 i compta amb uns 250 socis individuals i amb entitats de pes com la DO Empordà, l’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, el Consorci de les Salines-Bassegoda i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà


 

Quina és la funció d’Empordà Turisme?
Els objectius de l’associació són crear, promocionar i comercialitzar l’oferta turística de l’Alt Empordà, seguint una estratègia local a favor del turisme sostenible. Tenim un territori extraordinari i ens dediquem a promocionar-lo per mitjà dels productes i els serveis que ofereixen els seus socis. La gent busca experiències en un indret fantàstic com el nostre, i des d’Empordà Turisme els oferim informació sobre on dormir, on menjar, què fer i on anar. Tot això amb les propostes dels nostres associats.

Com a persona que treballa en l’àmbit del turisme, digui’ns què li falta a l’Alt Empordà.
Promoció i més implicació de tots els actors que tenen a veure amb el sector, tant els públics com els privats. El nostre potencial és increïble i ho constatem amb la nostra feina diària quan ens visiten professionals de fora del país i queden meravellats amb el que troben. Ara cal que nosaltres ens ho acabem de creure. Hem d’atraure al màxim de visitants possible tant des del turisme de proximitat com de l’estranger.

Què ens sobra?
Al turisme de l’Empordà no li sobra res. Posats a demanar, ens agradaria pujar el nivell econòmic dels nostres turistes, però aquest és un tema complicat que necessita temps i què dependrà molt de nosaltres mateixos i de l’oferta global que presentem. Ara per ara, hem d’acceptar allò què tenim i no renunciar a millorar.

Sempre parlem d’un actiu de l’Alt Empordà que és el paisatge.
El principal actiu sempre ha estat el sol i la platja, però ja fa temps que no és l’únic que oferim. Tenim una proposta molt més àmplia, com ara fantàstiques experiències relacionades amb la natura, el senderisme, el cicloturisme, la gastronomia, l’enoturisme, la cultura, la història, el patrimoni i moltes més.

Aprofitem prou bĂ© la infraestructura del tren d’alta velocitat?
El repte és aconseguir que l’estació de l’AVE Figueres-Vilafant es converteixi en l’estació de l’AVE de l’Alt Empordà. Per mitjà de Tryptic, l’agència de comunicació de RENFE-SNCF, portem periodistes francesos i internacionals des de París, Lió, Marsella, Tolosa, Montpeller, Narbona i Perpinyà que arriben en TGV i els passegem per tota la comarca durant un parell de dies. El resultat està sent molt satisfactori, però s’han d’aconseguir altres fites, com ara que l’oficina de turisme de l’AVE estigui oberta tot l’any i ofereixi informació de tota la comarca. També caldria la instal·lació d’una empresa multinacional de lloguer de cotxes que ofereixi un servei més complet del que s’està oferint actualment.

Quins projectes teniu en marxa a l’associació ara mateix?
El nostre pla d’acció preveu enfortir l’associació amb més socis i dotar-la de més mitjans tècnics i humans. Continuarem promocionant la comarca amb l’objectiu de convertir-la en una destinació preferent del sud d’Europa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li