
És una anomalia democrà tica que l’alcaldessa i el vicealcalde (ERC i PSC) es manifestin en contra del bilingüisme a l’Ajuntament de Figueres i excloguin l’espanyol de les comunicacions quotidianes que l’administració local manté amb els seus ciutadans. Excloure l’espanyol, llengua oficial a Catalunya i materna de milers de veïns de la ciutat, és donar l’esquena no solament als ciutadans sinó a la realitat mateixa de Catalunya.
El problema dels partits separatistes i el PSC Ă©s que confonen la promociĂł i foment del catalĂ , punt en el qual tots estem d’acord, amb l’exclusiĂł i discriminaciĂł de l’espanyol. La realitat Ă©s que no solament s’estĂ excloent l’espanyol, sinĂł que el que realment s’estan retallant sĂłn els drets lingĂĽĂstics dels ciutadans de Catalunya. Excloure l’espanyol Ă©s un acte sectari propi de règims i governants totalitaris. Que els regidors d’ERC, PSC, CUP, Canviem i els tres trĂ nsfugues es neguin a impulsar una administraciĂł bilingĂĽe, imposin el monolingĂĽisme i la uniformitat social Ă©s una vergonya.
El lògic en una societat bilingĂĽe com la catalana Ă©s que l’administraciĂł, i encara mĂ©s la local, que Ă©s la mĂ©s pròxima als ciutadans, utilitzi en totes les seves comunicacions les dues llengĂĽes oficials, per respecte als seus ciutadans que usen indistintament el catalĂ o l’espanyol. Que la majoria de la informaciĂł que proporciona l’ajuntament de Figueres no estigui disponible en castellĂ suposa una discriminaciĂł lingĂĽĂstica. Per exemple, que tota la informaciĂł d’internet, xarxes socials, publicitat institucional on s’ofereixen consells sobre seguretat personal, ocupaciĂł, activitat municipal, situaciĂł de l’evoluciĂł de la Covid no estigui disponible en espanyol, nomĂ©s en catalĂ , priva centenars de ciutadans d’obtenir la informaciĂł en la seva llengua materna. Que els ciutadans no puguin tenir la informaciĂł en una de les llengĂĽes oficials del seu territori Ă©s la mostra de la falta de normalitat i anomalia que representa la polĂtica lingĂĽĂstica separatista.
El respecte pels drets lingĂĽĂstics dels ciutadans en territoris amb diverses llengĂĽes oficials Ă©s una constant en les democrĂ cies mĂ©s avançades d’Europa, inclosa l’espanyola, on es reconeixen els drets lingĂĽĂstics dels ciutadans de regions bilingĂĽes. El problema Ă©s que a Catalunya, i concretament a Figueres, el que es produeix Ă©s l’exclusiĂł i la vulneraciĂł de drets dels castellanoparlants.
La normalitat amb la qual els ciutadans actuem al carrer, usant el catalĂ o espanyol segons ens vingui de gust amb absoluta llibertat, no es trasllada a l’ajuntament. El consistori, liderat per ERC, PSC, CUP i Canviem amb la connivència de Junts, no solament es mostra irrespectuĂłs sinĂł hostil, bel·ligerant i intolerant al fet que el ciutadĂ pugui rebre informaciĂł en espanyol. La realitat Ă©s que Ă©s impossible trobar a la web, xarxes socials o informaciĂł institucional el mĂ©s mĂnim rastre d’espanyol i el que encara Ă©s mĂ©s greu, si un ciutadĂ vol un document oficial en aquest idioma, ha de sol·licitar-lo expressament, la qual cosa el porta a identificar-se. Qualsevol ciutadĂ sap que el primer que els governs separatistes volen Ă©s tenir identificats els dissidents del règim perquè a partir d’aquĂ poden començar a aplicar el seu règim de silenciament, assenyalament i mort social. El que no saben Ă©s que milers de ciutadans estem farts de les seves imposicions, hem perdut la por i no donarem ni un pas enrere en la defensa dels nostres drets, i Ciutadans continuarĂ liderant la rebel·liĂł de la llibertat a Catalunya.
Leave a Reply