Benvinguda, Santa Creu 2022

0
811

Enguany, les fires i festes se celebraran del 28 d’abril al 3 de maig, i totes les activitats es duran a terme al llarg d’aquests cinc dies


Si anem als inicis de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, hem de viatjar en el temps fins a l’any 1419, durant l’època medieval, quan el rei Alfons V va autoritzar-ne la celebració. Ara, més de mig mil·lenni després d’aquella primera edició de les fires, Figueres presenta sis dies farcits d’activitats diverses, per a tots els públics i amb total normalitat, després de dos anys de pandèmia. De fet, la normalitat, és una de les novetats principals de l’edició 2022. Aquest any, finalment, la ciutat podrà viure uns dies de celebració lluny de recintes perimetrats, de limitació d’aforament i de restriccions.

FIRES I FESTES. Enguany se celebraran del 28 d’abril al 3 de maig, i totes les activitats es duran a terme al llarg d’aquests cinc dies. La programació de la celebració inclou tota mena d’actes i en aquesta nova edició hi haurà diferents escenaris festius. Són els següents: el Parc de les Aigües, la Rambla, la plaça del Gra, la plaça Catalunya, la Plaça Josep Pla, el Passeig Nou i la Plaça de l’Escorxador, entre altres.

PREGÓ D’ESPORT FEMENÍ. El que marca l’inici de les Fires i Festes de la Santa Creu és el pregó. Aquest any serà el 29 d’abril a les 19 h del vespre i el fil serà l’esport femení. Les protagonistes del pregó 2022 seran veus figuerenques referents de l’esport com la Jana Riera, del club tennis taula Tramuntana, i Jana Brussés, del Club Atletisme Figueres. Dalt la balconada també hi haurà tres esportistes que han fet història a la ciutat, com ara Imma Clopés, atleta olímpica, Anna Junyer, jugadora i entrenadora de bàsquet professional, i Eva Fernández, tenista i primera figuerenca que va estar a la WTA. A més, cal destacar que també hi participaran els clubs de la ciutat que tenen secció femenina d’esport. Des del consistori expliquen que la seva voluntat és «posar en valor el paper de la dona en l’esport i remarcar la trajectòria de l’esport femení a la ciutat». Com en altres edicions, el pregó d’aquesta festivitat es farà a través d’un espectacle, a la plaça de l’Ajuntament.

DIFERENTS COL·LECTIUS. Des de l’Ajuntament de Figueres desgranen que han programat les Fires i Festes de la Santa Creu amb la voluntat de renovar algunes de les propostes i també de fer una celebració inclusiva. En aquest sentit, des de l’àrea de Fires, detallen que s’han sumat esforços per disposar de diferents ofertes tant per al jovent de la ciutat com per al col·lectiu de gent gran. És per això que una de les activitats que es recupera és l’Homenatge a la Gent Gran. Es tracta d’un acte de reconeixement a les figuerenques i figuerencs que aquest 2022 celebren el seu 90è aniversari. A l’acte, que tindrà lloc el 28 d’abril i serà la primera activitat de la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu, es farà entrega de les medalles municipals creades per celebrar aquesta efemèride.

LA VEU DE L’ALCALDESSA. Per a Agnès Lladó, alcaldessa de la ciutat de Figueres, aquestes seran les primeres Fires i Festes de la Santa Creu que viurà sense restriccions com a alcaldessa. «Per fi podem recuperar les nostres fires i festes, que incentiven el sentiment de pertinença de ciutat. Són uns dies en què la ciutat està més viva que mai i ens retrobem al carrer. Unes fires inclusives, pensades per a tothom i amb moltes activitats que faran vibrar més que mai. Són festes pensades des del consens i amb la participació de totes les entitats i associacions de la ciutat per fer-les possibles», afirma.

ATRACCIONS I FOCS ARTIFICIALS. Tot i que la programació inclou diferents novetats, hi ha actes populars que no canvien, com ara la Fira de l’1 de maig, el concurs de les Creus de Maig o la Diada Castellera, entre d’altres. A més, el 28 d’abril el parc d’atraccions oferirà una tarifa especial amb atraccions a dos euros. I finalment, aquest any també es podrà gaudir del gran fi de festa amb el castell de focs d’artifici.


  • Consulta el suplement de Fires i Festes de la Santa Creu, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li