Basili Gironès mostra altres mirades sardanistes a Figueres

0
1424

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà inaugura avui una mostra de fotografies del jove escalenc sobre la sardana


Coincidint amb la recta final dels actes organitzats amb motiu de Figueres-Capital de la Sardana 2017, la sala d’exposicions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà inaugura avui, dimarts, a les 7 de la tarda, l’exposició de fotografies «Altres mirades sardanistes», del jove escalenc Basili Gironès. En la mostra, que es podrà visitar fins al proper 6 de març, Gironès ofereix una visió molt peculiar de les audicions de sardanes, en aquest cas del seu poble natal, l’Escala. Es tracta d’una mirada farcida de detalls que passen per alt a la majoria de persones, però que, en canvi, no s’escapen de l’ull inquiet i viu del fotògraf, en què apareixen tots els instruments de la cobla.

Tot i la seva joventut -té 25 anys-, Basili Gironès acredita una sòlida experiència en el camp de la fotografia. «La fotografia és una part essencial de mi; intento transmetre tot el que intueixo i capto en una foto: colors, textures, moments màgics, etc. Què hauria fet jo sense la fotografia? Com seria la meva vida sense aquesta gran passió? No ho sé, però segur que tot seria molt diferent», explica.

La tardor del 2016, l’exposició retrospectiva organitzada per celebrar el seu desè aniversari com a fotògraf va ser visitada per un miler de persones, que van poder admirar la selecció d’instantànies escollida per a l’ocasió: paisatges, postes de sol, temporals, la pesca, actes festius i culturals, figures humanes…

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li