Basar il·legal a peu de platja

0
2152

Ja són entre 400 i més de 600, segons les fonts, els venedors del top manta que hi ha instal·lats al passeig de Roses


Des de fa 10 anys el problema de la venda ambulant il·legal s’estĂ©n com una taca d’oli als municipis turĂ­stics. Roses Ă©s la localitat de la comarca mĂ©s perjudicada i on el fenomen no s’atura malgrat les tĂ ctiques i els mitjans utilitzats per fer-hi front. Enguany, el nombre de manters passa dels 400, segons l’Ajuntament, i dels 600, segons els cĂ lculs de l’AssociaciĂł de Comerciants de Santa Margarida, la zona mĂ©s afectada del municipi.

Des de fa un parell de temporades no nomĂ©s no s’aconsegueix frenar el nombre de manters, sinĂł que s’estĂ  topant amb problemes d’incivisme i amb conductes agressives per part del col·lectiu de venedors. Darrerament es difonien les imatges d’una baralla entre manters i turistes en una propietat. Els venedors van amagar la mercaderia al jardĂ­ perquĂš plovia i un veĂ­ s’ho va endur per avisar la policia. L’episodi va acabar amb un enfrontament, ja que els manters van voler recuperar el material de manera violenta. A tot aixĂČ s’hi sumen les queixes no nomĂ©s dels comerciants de la zona per la competĂšncia deslleial, sinĂł les d’aquelles persones que intenten passar les vacances de manera tranquil·la, siguin turistes que lloguen habitatges o propietaris. I Ă©s que l’agressivitat o les males conductes que hi ha s’estan fent insuportables. Hi ha qui explica que alguns manters fan les necessitats a prop de jardins o terrasses dels turistes.

Des de l’Ajuntament de Roses s’han fet pĂșbliques diverses intervencions d’aquest estiu. Durant tot el juliol i principis d’agost hi ha hagut actuacions fora de les zones del propi passeig que «superen la totalitat d’articles decomissats durant tot l’estiu del 2018». D’altra banda, fa una setmana, una intervenciĂł conjunta entre la Policia Local de Roses i els Mossos d’Esquadra donava com a resultat una retirada de material per un valor de venda al pĂșblic de 30.000 euros. Un seguiment policial va permetre decomissar quatre vehicles que operaven com a magatzem i estaven plens de material falsificat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li