Balanç d’un detingut i 110 casos de frau a la zona oest

0
1506

El dispositiu s’emmarca en el pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat i va acabar amb 643 inspeccions


 

Dimarts passat a primera hora del matí s’iniciava el macrodispositiu policial i tècnic al sector oest de Figueres. Un operatiu que es va allargar durant tres dies i que va acabar amb 643 domicilis inspeccionats. Com a resultat, una persona detinguda, que estava en recerca, i 110 fraus de llum detectats.

L’operació va mobilitzar 50 agents, entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, i va comptar també amb tècnics d’Endesa i del Servei Municipal d’Estadística. Les inspeccions van tenir lloc als barris del Culubret i Sant Joan, on es va actualitzar el Padró Municipal i es van fer les comprovacions relacionades amb possibles fraus de subministraments. Al Culubret es van detectar 35 fraus; al barri de Sant Joan, 30 i als anomenats Blocs Sindicals, 45 fraus.

L’alcalde, Jordi Masquef, va explicar que l’objectiu principal d’aquest operatiu realitzat en el marc del pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat és «acabar amb la sensació d’impunitat en aquest sector, actualitzar la informació de tots els habitatges i de les persones que hi viuen, i regularitzar tots els fraus que s’hi detectin per poder frenar els continuats talls del llum al barri del Culubret». Masquef va anunciar que es mantindrà la presència policial continuada després de l’operatiu, i que es repetiran tantes vegades com sigui necessari els dispositius de control de frau i les actuacions que es requereixin en aquest sector.

Tot i el dispositiu, divendres passat els veïns del Culubret van anunciar que el 12 de gener es mobilitzaran per denunciar els talls de llum que pateixen. Tenen previst fer una manifestació des del barri fins a l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li