Baixen els delictes un 6,1%

0
906

Figueres redueix l’índex de criminalitat en el primer trimestre tot i l’augment dels furts i les substraccions de vehicles


El Ministeri de l’Interior ha fet públiques les dades de criminalitat del primer trimestre del 2020. En el cas de Figueres els delictes s’han reduït un 6,1% si es comparen amb el mateix període de l’any passat [vegeu la taula]. En nombres absoluts, s’ha passat de 700 a 657 delictes. Aquest balanç coincideix amb l’inici de la pandèmia per la Covid-19 i amb l’estat d’alarma, durant el qual s’han reduït els delictes a la majoria de municipis.

Al marge d’això, a Figueres els robatoris als domicilis han disminuït un 28,6% i els robatoris en establiments, un 8,2%. Pel que fa als robatoris amb intimidació, aquests han baixat un 37,5% respecte del 2019. Els delictes relacionats amb tràfic de drogues han disminuït un 33,3%. Només hi ha increments en els furts i sostraccions de vehicles i s’ha passat de zero a un assassinat en grau de temptativa.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, declara: «Les dades indiquen que avancem en la direcció que toca, ja que els delictes han disminuït, però no podem abaixar la guàrdia i hem de treballar encara més per disminuir les xifres de criminalitat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li