Baixen els delictes en el darrer trimestre

0
570

Figueres és la ciutat no costanera de les comarques gironines on més s’han reduït els actes delictius el 2020 (-20% a Figueres, -9% a Girona, -12% a Salt, -0, 2% a Olot)


Les xifres de criminalitat publicades pel Ministeri d’Interior indiquen que els delictes han baixat a la ciutat un 18,8% durant el quart trimestre del 2020. L’equip de govern destaca que «les dades fa quatre trimestres consecutius que disminueixen, tot un any».

Figueres és la ciutat no costanera de les comarques gironines on més s’han reduït els actes delictius el 2020 (-20% a Figueres, -9% a Girona, -12% a Salt, -0, 2% a Olot). A les ciutats de costa, com Lloret i Blanes, els delictes han baixat més perquè ha disminuït notablement el nombre de turistes, la qual cosa significa que també disminueixen més els fets delictius.

Pel que fa a la ciutat de Figueres, tots els delictes baixen menys els delictes sexuals, si bé, Figueres continua essent la ciutat de les comarques gironines amb menys delictes sexuals després de Salt.

Baixen especialment els furts i robatoris amb violència a la ciutat i també els robatoris de vehicles.

NOMBRE DE DELICTES. Al llarg del 2020 s’han produït a Figueres 1.734 delictes. Al 2019 a Figueres es van cometre 2.180 delictes. El vicealcalde de Figueres i regidor de Seguretat, Pere Casellas, va destacar: «Fa quatre trimestres consecutius que els delictes baixen a Figueres i ho fan molt més que a la resta de ciutats de la demarcació. Tot i així, cal continuar treballant per millorar la sensació de seguretat de la ciutat i en aquest sentit, la bona feina de la Guàrdia Urbana, així com dels Mossos, és clau».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li