Avisos del segle passat

0
1340

Segle xxi. Any 22. L’era digital, de la hiperconnexió, de les societats ultrainformades, de la immediatesa, de les multipantalles. L’era de la velocitat i de la recerca de les coses fàcils, eficients i ràpides. La gent viu de pressa i no té temps, en general.

Aquesta és l’era que ens ha tocat viure i en la qual les administracions han de relacionar-se amb la ciutadania. L’era on les persones ja no van a buscar la informació sinó on cal que les administracions vagin a buscar les persones. Estem en un món digitalitzat al màxim. El món on les apps han desbancat quasi totalment les webs. El 2.0 ja és passat i cal fer, no un, deu passos més per fer arribar a tothom les informacions i, sobretot, per intentar interessar-los i que interactuïn amb nosaltres.

Doncs en aquest context és on l’Ajuntament de l’Escala ha llançat, aquesta setmana, com a gran avenç tecnològic i revolucionari, un servei per enviar avisos a l’Administració que penja de la web!

Fa anys que des de l’oposiciĂł hem reclamat una aplicaciĂł pel mòbil, com tenen moltĂ­ssims municipis, inclĂşs mĂ©s petits que l’Escala, per poder enviar avisos i incidències des de la ciutadania de coses que, pel motiu que sigui, no estan en correcte estat en via pĂşblica. El govern fa mesos que diu que hi treballa i tothom estava expectant per veure la gran eina tecnològica que trauria… Doncs bĂ©, un simple formulari dins la web de l’Ajuntament. Una eina, prĂ cticament podem dir, del segle passat. I que, si parleu amb un informĂ tic, us dirĂ  que es dissenya en una tarda.

Un servei per enviar avisos on l’usuari no tĂ© un aplicatiu directe sinĂł que ha d’obrir el navegador i posar l’adreça, que d’entrada ha de recordar perquè si no, ha d’entrar a la web de l’Ajuntament i buscar-la (cosa no gens senzilla a la web municipal escalenca), per poder interactuar. Ah! I sobretot, trobar un punt on la cobertura permeti obrir Internet al mòbil… però d’això ja n’hem parlat altres vegades i donaria per a un article sencer.

Sincerament, ens ha decebut molt com s’ha resolt aquest servei, que creiem absolutament necessari en un món com l’actual. Amb els mesos que ens ha costat que vegi la llum, ens esperàvem una app amb cara i ulls. Un servei adaptat a l’era que vivim.

Però vaja, tenint en compte que tenim una app municipal des de fa anys, fruit d’un pacte entre ERC i el govern de la legislatura passada i que havia de servir per, com deia abans, enviar la informació directament als usuaris i no esperar que ells la vagin a buscar però que mai ha funcionat, suposo que ens ho podíem esperar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li