Aules a l’aire lliure, a La Salle Figueres

0
748

Aquest any s’ha obert als alumnes un espai molt característic de l’escola: el jardí


L’escola La Salle Figueres Ă©s un edifici imponent a la ciutat, conegut tambĂ© com els Fossos. L’escola compta amb amplis espais educatius, Ă©s un edifici gran i històric que compta amb mĂşltiples aules polivalents, equipaments esportius, laboratoris, biblioteca, aula de mĂşsica , robòtica, informĂ tica… El dia 6 i 7 de març l’escola obrirĂ  les portes a totes les famĂ­lies que vulguin veure presencialment les seves instal·lacions. Cal demanar cita a la web de l’escola.

L’EDIFICI, ORDENAT PER ETAPES. L’escola estĂ  ordenada segons les diferents etapes educatives. EducaciĂł Infantil tĂ© el seu propi edifici, amb sis aules i dos patis a l’aire lliure. Això permet que els mĂ©s petitons de l’escola puguin moure’s amb total llibertat i autonomia, amb espais, mobiliari i jocs exteriors d’ús exclusiu adaptat a les seves edats, que tambĂ© desenvolupen la psicomotricitat. Les aules d’infantil estan equipades amb pissarres interactives, però predominen els racons per aprendre manipulant, crĂ©ixer jugant i compartir amb els nens i nenes. Aquest curs els alumnes d’infantil han estrenat un rocòdrom al pati de sorra i ha estat un èxit.

Els alumnes de primària ocupen els dos pisos principals de l’escola, amb aules àmplies i amb molta llum natural. Les aules estan equipades amb pissarres digitals i connexió wifi per quan es treballa amb dispositius digitals. Els diferents cicles estan en classes seguides, facilitant així el treball entre classes i cicles. Els passadissos també són espais amplis i lluminosos, solen ser l’aparador dels treballs manuals dels alumnes i així tothom en pot gaudir.

Els alumnes de secundària ocupen dos pisos també, amb classes equipades amb accés a Internet, pissarres digitals i projector. També espais amples i confortables que permeten tant el treball individual com el treball en grups cooperatius i entre les diferents classes.

ELS ESPAIS COMUNS. L’escola compta amb uns espais comuns que utilitzen els alumnes de totes tres etapes educatives. Un gimnàs, tres laboratoris degudament equipats (el de biologia, el de química i el de física), una aula de plàstica i dibuix, una aula de música amb instruments, un teatre, una biblioteca escolar oberta a la comunitat educativa, una aula d’informàtica, una aula de robòtica, dos aules polivalents, aules de suport i un Museu de Ciències Naturals amb una col·lecció d’alt valor científic i botànic. Aquests espais d’ús habitual estan preparats i equipats per treballar per classes de manera individual o en grup, amb connexió a Internet, i sovint també són espais on es poden reunir alumnes d’un mateix curs per fer activitats diverses, ja que són molt espaiosos.

El menjador escolar també és espaiós i amb gran capacitat. Els més petits de l’escola dinen al seu edifici, i els alumnes de primària i secundària, al menjador principal.

ELS EXTERIORS. Ara més que mai, els espais exteriors han estat un complement perfecte per treballar dins l’escola i fora de l’aula. El pati de l’escola és molt gran. Els alumnes d’infantil tenen el seu espai propi i la resta d’alumnes gaudeixen d’un espai privilegiat, amb molta ombra a l’estiu i molt de sol a l’hivern. Pistes de bàsquet i de futbol, bancs per seure i el rocòdrom formem part del pati de primària i secundària que gaudeixen en franges horàries diferents.

Aquest any s’ha obert als alumnes un espai molt característic de l’escola: el jardí. S’ha equipat amb taules per treballar o gaudir de l’espai a les hores d’esbarjo, amb dos pissarres i dos fòrums on poder fer classes, debats i presentacions orals a l’aire lliure. El camp de la Tramuntana, un espai al costat del centre, complementa els espais exteriors de l’escola. Una gran explanada amb herba on, quan la pandèmia ho permeti, ens reunirem tota l’escola per fer les celebracions escolars que ens caracteritzen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li