Augmenten les freqüències de trens Avant entre Figueres-Vilafant i Barcelona

0
772

Renfe posa en marxa els nous trens però encara no ha arribat als nivells prepandèmia de 15 trens, i ara en seran 12


A poc a poc Renfe va restablint les freqüències de trens d’alta velocitat perdudes per l’esclat de la pandèmia de la covid-19. Un fet que va portar a restriccions importants i a retallades. A partir d’aquest dijous (1 de setembre) es recupera un tren al matí (9.30 h) des de Barcelona fins a Figueres-Vilafant, i un altre de tornada cap a la capital catalana amb sortida des de l’Alt Empordà a les 13.10 hores.

Aquestes dues noves freqüències d’alta velocitat tenen parada a Girona i, per tant, donaran servei a la demarcació. En el cas del nou horari de sortida de les 9.30 des de Barcelona, cal dir que els caps de setmana canviarà l’hora i la sortida de dos quarts de deu del matí només està prevista entre dilluns i divendres. Dissabtes i diumenges, l’Avant marxarà a les 14.50 h.

Amb aquests nous trens es reforçarà la franja del matí i primera hora de la tarda per cobrir els dos trajectes. A més, les noves freqüències se sumen a les ja efectuades per Renfe el passat 9 d’agost, quan va augmentar l’oferta amb dos trens Avant, un per sentit, amb sortida a les 14.50 h des de Barcelona i a les 17.10 h des de Figueres-Vilafant cap a Sants.

PENDENTS MÉS TRENS. De tota manera, l’oferta s’incrementa només fins a 12 freqüències diàries per sentit entre setmana, i no es compensen encara les 15 relacions diàries en cada sentit que hi havia fins al març del 2020. En aquest cas no es té en compte la freqüència dels trens de baix cost Avlo perquè van amb una altra tarifa no integrada en el sistema.

Els retards per restablir la normalitat en el nombre de trens s’ha justificat des de la companyia per diferents motius. D’una banda, hi ha hagut problemes amb la formació de nous maquinistes i, de l’altra, el retard de Talgo a l’hora de servir material.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li