Augmenta el nombre de tutelats

0
1384

L’any passat la FTd’E va tutelar 36 persones grans o discapacitades sense familiars que poguessin o volguessin fer-se’n càrrec


 

El nombre d’usuaris de la Fundació Tutelar Empordà (FTd’E) va augmentar un 15% l’any passat. Durant el 2017, va atendre 69 persones, de les quals en va tutelar 36. Instal·lada a la seu del Consell Comarcal, la Fundació és un organisme privat sense afany de lucre que, amb el suport d’institucions públiques, tutela persones amb discapacitat intel·lectual i persones grans amb deterioraments cognitius que han estat incapacitades judicialment. Els donen una atenció integral, continuada i personalitzada, i també els representen davant l’Administració. L’any passat hi van destinar 123.917,29 euros.

El principal servei de la FTd’E és la tutela, que consisteix a guiar, donar suport, acompanyar i ajudar les persones a l’hora de prendre qualsevol decisió vital, sigui física, residencial, formativa, laboral o social; promovent els seus drets, la seva autonomia i la seva inserció. Durant el 2017, van tutelar 36 persones que vivien en 18 municipis de tota la demarcació (tot i que principalment eren de l’Alt Empordà, amb Figueres al capdavant). Tenien una edat mitjana de 60 anys (cal destacar que n’hi ha dos que tenen entre 18 i 30 anys i dos més d’entre 30 i 41 anys), i la majoria (28) eren pensionistes. En 19 casos els van haver de tutelar perquè la família no se’n podia fer càrrec, mentre que set tutelats més no tenien família, cinc només tenien família de segon o tercer grau, i en cinc casos cap membre de la família en volia assumir la tutela.

Paral·lelament, la Fundació també va fer 14 curateles (assistència en l’administració de béns), 10 defenses judicials (assessoraments temporals), 8 pretuteles i, per primer cop, una assistència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li