Aterra al Museu de l’Empordà l’exposició ‘Eudald de Juana i la transgressió de la forma’

0
1690

Fins al 12 de gener de l’any vinent el museu oferirà una mostra que ressegueix l’evolució de la línia creativa de l’artista


El dissabte 5 d’octubre, el Museu de l’Empordà va obrir les portes al públic a l’exposició «Eudald de Juana i la transgressió de la forma», un recull de les obres de l’artista navatenc Eudald de Juana. Aquesta selecció d’escultures es van relacionant amb altres creacions d’artistes de diferents disciplines com per exemple el retratista Pablo Sola, l’escultor Miquel Blay, el pintor Albert Llobet o l’art performatiu d’Olivier de Sagazan, entre altres.

Un recorregut que pretén seguir l’evolució de la línia evolutiva d’Eudald de Juana, i que ve acompanyat d’un projecte sonor per complementar la visita. El Museu ofereix tauletes on hi ha una audioguia amb entrevistes, experiments sonors, comentaris dels comissaris i del mateix artista, que ressegueixen les obres.

L’exposició s’acabarà el 12 de gener de l’any vinent, moment en el qual s’integrarà al fons artístic del Museu de l’Empordà, ja que la seva creació ha estat finançada a través d’una col·laboració entre el mateix museu i l’artista empordanès. Des d’avui i fins a aquell dia estan planificades un seguit d’activitats paralel·les per promoure la mostra. Els dies 11 d’octubre i 15 de desembre els comissaris Laura Cornejo i Pere Parramon, historiadors i crítics d’art, realitzaran visites guiades. L’artista també en farà una la nit del 29 de novembre, i una altra el dissabte 9 del mateix mes per a persones cegues i/o sordes amb els seus acompanyants. També hi ha quatre conferències programades, i per a les famílies s’ha planificat un taller anomenat «Esculturant», en el qual es dissenyaran diverses escultures amb materials diversos. El diumenge 27 d’octubre es realitzarà una visita a l’espai Geode, de Navata, taller i lloc de residència de l’artista i també del pintor Pau Marinel·lo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li