Arxivat el cas contra el pares de Llançà investigats per enverinar el seu fill de 7 anys

0
953

El nen va estar ingressat a l’hospital de la Vall d’Hebron i li van diagnosticar una vasculitis greu induïda per drogues


El jutjat d’instrucció número 1 de Figueres ha arxivat el cas contra els pares de Llançà investigats per l’enverinament del seu fill amb un medicament. La interlocutòria conclou que “no hi ha base suficient indiciària” per imputar cap delicte als pares.

El cas es remunta a finals del 2015, quan el petit tenia 7 anys. El nen va estar ingressat a l’hospital de la Vall d’Hebron i li van diagnosticar una vasculitis greu induïda per drogues. L’anàlisi del cabell va donar positiu en Levamisol, un medicament usat majoritàriament en l’àmbit veterinari. El jutjat va obrir una investigació per esclarir si algun dels progenitors havia administrat el fàrmac al petit, ja fos voluntàriament o per imprudència. “Esgotades totes les possibilitats de la investigació”, indica la interlocutòria, hi ha una “indeterminació absoluta” sobre com el nen va ingerir el producte.

Durant la investigació, el jutjat va ordenar escorcolls a casa dels pares, que s’havien separat. El pare va reconèixer que conservava una caixa amb productes veterinaris tot i que feia anys que no exercia. En el registre van localitzar els medicaments però cap contenia Levamisol. Paral·lelament es va sotmetre els pares a un estudi per determinar si tenien la síndrome Münchhausen per poders, quan un adult provoca intencionadament malalties als fills. Forenses i psicòlegs van descartar aquest extrem.

La resolució judicial dicta el sobreseïment provisional però es pot recórrer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li