Artur Mas coneixerà ‘in situ’ la problemàtica del barri gitano

0
3215

L’anunci del Ministeri de Foment confirmant, la setmana passada, que ja es treballa en unificar el corredor ferroviari del tren convencional i el TGV per la zona de ponent de la ciutat afegeix urgència a la vella reivindicació de l’Ajuntament de Figueres d’impulsar una actuació al barri de Sant Joan, on resideix la comunitat gitana, i a tota la zona del Culubret i la seva rodalia. Una actuació que ha de venir impulsada pel govern de Catalunya i que ara es podria concretar.
“Després d’un temps d’incertesa, l’arribada del TGV amb l’obertura de la nova estació i la decisió de Madrid de treure el tren del centre de la ciutat ens planteja treballar amb determinació en tot aquest tema. N’he parlat amb el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i ja puc afirmar que el president de la Generalitat, Artur Mas, visitarà la zona la propera primavera. D’aquest tema n’hi vaig estar parlant durant la campanya electoral i ara el coneixerà de primera mà d’aquí a poques setmanes”, ha avançat a HORA NOVA l’alcalde de Figueres, Santi Vila.
Tot apunta que aquesta visita del nou mandatari català coincidiria amb l’acte oficial d’inauguració de la presó del Puig de les Basses i permetria a Mas conèixer sobre el terreny la problemàtica urbanística i social del sector oest de Figueres, on des de fa poques setmanes ha entrat en servei l’estació del TGV i que està cridat a ser un dels pols d’atracció de la ciutat i de la comarca en un futur immediat.

SEGURETAT. La problemàtica del barri de Sant Joan de Figueres uneix, actualment, el tema urbanístic amb el de la seguretat. En les darreres setmanes s’han reproduït les queixes les veïns de Llers, Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà que, quan passen pel tram de la carretera que creua pel mig de la comunitat gitana, són víctimes de diverses agressions, assalts i robatoris. La reacció de les forces de seguretat ha estat immediata, tot i que la indignació dels veïns els ha portat a iniciar una recollida de signatures, entre altres accions (vegeu informació a la pàgina següent).
El responsable de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Figueres, Josep Lluís Yécora, ha explicat que “en només un mes les patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han posat fins a 136 sancions en aquella zona. Es tracta des de multes de trànsit fins a vehicles retirats per la grua, tinença d’armes o tràfic de drogues”. Tot i això reconeix que les actuacions són insuficients i que calen més efectius. El regidor avança que “durant unes quantes setmanes, des de divendres passat, la policia catalana ha desplaçat efectius de l’àrea d’ordre públic per intervenir amb més eficiència a tot el barri”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li