Art tocat per la tramuntana

0
1397

La novena mostra d’art contemporani TramuntanArt, inaugurada el passat dissabte, s’allargarà fins al diumenge 9 de juny al Port de la Selva amb prop d’una setantena de propostes i vuitanta artistes


Un festival d’art contemporani amb el vent del nord com a protagonista: TramuntanArt, del Port de la Selva, que celebra la nova edició de l’1 al 9 de juny.

Més de vuitanta artistes participen en la mostra des de diverses tècniques: composicions musicals, performances, dansa, pintura, pintura moral, fotografia, tapís, escultura, ceràmica i instal·lacions. Al llarg del recorregut es poden veure un total de 69 propostes que parteixen d’idees relacionades amb la tramuntana: el moviment, el vent, el mar, els efectes sobre el paisatge i les persones, entre altres motius. Està organitzat per l’Ajuntament del Port de la Selva i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

ESPAIS EXTERIORS. Les obres es troben distribuïdes en vuit espais del centre del municipi: quatre d’exteriors i quatre d’interiors. S’ha editat, un any més, un fulletó per als visitants per mostrar el recorregut. Les propostes a l’aire lliure s’han instal·lat al passeig del Mil·lenari i a la platja d’Aquí de Sota, on es troben les peces més representatives. Per altra banda, la plaça d’en Pol Nadal i Mallol és l’escenari del Projecte Dansa, i les parets de Cal Nin s’emplenaran amb pintures murals.

ESPAIS INTERIORS. L’església s’ha potenciat en aquesta edició i acull fotografies, pintures, performances i projeccions audiovisuals. L’antiga oficina de turisme, del carrer Illa, s’ha convertit en un espai dedicat en la música. Al mateix carrer s’ha incorporat un espai on, juntament amb la casa de Cal Nin, s’hi exhibeixen peces d’una vintena d’artistes: tapissos, ceràmiques i escultures.

NOVETATS. Com a novetat, aquest dissabte s’ha organitzat un espai de venda d’art dels artistes participants, d’11 a 20 h.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li