Art solidari per omplir el plat

0
869

 L ’hotel Cala Jóncols de Roses, situat al Parc Natural del Cap de Creus, va celebrar dissabte una jornada solidària a favor de l’alimentació infantil. Concretament, els diners que s’hi van recaptar es destinaran a Creu Roja per contribuir a la campanya “Donem-li la volta per omplir el plat”, per garantir, gràcies al suport de la ciutadania, empreses i administracions, que tots els infants sense recursos puguin tenir un plat a taula. En la jornada hi van col·laborar els artistes Dolors Ventós, Narcís Costa i Joan Comella, que van pintar cinc plats de ceràmica de la Bisbal d’Empordà. “La idea era omplir el plat amb racions d’art perquè es convertissin en aliments per als nens i nenes que ho necessiten”, van explicar els artistes. Els plats es van posar a la venda entre els assistents i els diners recollits van anar a parar a la campanya de Creu Roja. A més, els plats que no es van vendre durant la jornada s’exposen aquests dies a l’hotel i es poden comprar també a través del web www.calajoncols.com.
Durant la jornada solidària també es va celebrar un mercat d’artesania organitzat per Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballa en decoració i artesania, amb expositors de decoració, bijuteria i productes fets a mà. I al vespre, la jornada es va acabar amb una sessió de cocteleria i música en directe a càrrec del grup figuerenc de rumba Merkado Negro.
El mercat d’artesania va continuar l’endemà, diumenge, amb l’actuació musical del conjunt empordanès Bananna Beach, també de rumba catalana.
La iniciativa s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’hotel Cala Jóncols va engegar fa uns anys: l’any passat va organitzar una jornada d’artesania, música i pintura solidària en què es van recaptar 4.000 euros. Els beneficis es van destinar a l’Associació Els Tramuntanets de Roses que es dedica a ajudar nens i joves amb discapacitat física, sensorial i psíquica; i a la família d’Izan López, un nen de Roses afectat d’amioplàsia congènita. La Jornada solidària va consistir en la venda entre els assistents de 180 peces d’un mural fragmentable del pintor Joan Comella, que va batejar amb el nom Mar d’emocions. Les peces del mural solidari es van vendre també per mitjà del web de l’hotel, i cada fragment es va acompanyar d’una fotografia de l’obra completa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li