Art efĂ­mer a la vall de Santa Creu

0
2341

El centre acull fins al 15 de setembre a la seva seu, un antic celler, part de les mostres dels seus projectes artĂ­stics


 

El Centre d’Art i Cultura ARBAR neix d’una entitat sense ànim de lucre el 2012 i té la seva seu a la vall de Santa Creu, al cap de Creus. Concretament, a un antic celler i trull del segle XV. És un projecte singular. Es pot confondre per una espècie de festival d’art efímer, d’accions performatives. Però, més que res, ARBAR és un espai de producció. Un lloc on artistes tenen la possibilitat de treballar-hi, en un paratge envoltat, fa uns anys, de vinyes i oliveres. I és que ARBAR vol transformar, sempre amb un gran respecte per l’entorn, aquesta zona rural en un indret d’experimentació. «No volem ser com un aparador del que està passant en el món, sinó que nosaltres volem anar treballant i produint obra amb els artistes» expliquen des de l’associació.

ELS CICLES. Cada curs, es treballen dos projectes en paral·lel durant el curs: el cicle AA (Accions ARBAR) i el cicle AA+AA (Accions Artístiques a ARBAR). En el cicle AA, enguany hi ha participat tres artistes, Jordi Mitjà, Núria Rion i Jaime Vallaure, i han desenvolupat la seva proposta sota la qüestió «Substrat ontogènia – Processos performatius». En tots els treballs, que han durat aproximadament un any i consisteixen en tres fases, es vol posar en valor la natura i el patrimoni, així com utensilis, materials o costums abandonats o en desús en aquesta vila medieval, a tocar del monestir de Sant Pere de Rodes. Per altra banda, el cicle AA+AA enguany s’ha centrat en la temàtica «Explorant la feminitat en la vinya». Es tracta, en aquest cas, d’una sola jornada, en què hi col·laboren diversos artistes. L’activitat va tenir lloc el 12 d’agost i va aplegar unes seixanta persones.

MOSTRA FINS aL 15 DE SETEMBRE. És a l’estiu quan es presenten els processos creatius al públic que, sovint, també intervé en les demostracions. L’última jornada va ser a mitjans agost. Però fins al quinze de setembre encara es poden veure les intervencions del cicle AA+AA i els documents del cicle AA en aquest vell celler de la vall de Santa Creu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li